Vaslui: Un copil a fost lovit de o mașină de poliție pe trecerea de pietoni

Vaslui: Un copil a fost lovit de o mașină de poliție pe trecerea de pietoni
Foto: Facebook/ISU

O copilă a ajuns la spital după ce a fost lovită pe trecerea de pietoni de o maşină de Poliţie, în Vaslui. Martorii spun că agentul era cu ochii în telefon, motiv pentru care nu a mai putut evita impactul.

La fața locului a ajuns o ambulanță care a acordat primele îngrijiri victimei. Ulterior, fetița a fost transportată la spital.

După accident, polițistul implicat a încercat să acorde primul ajutor, până la venirea medicilor, scrie presa locală.

„Polițiștii au fost sesizați, prin numărul de urgență 112, de producerea unui eveniment rutier, în urma căruia o minoră, de 11 ani, ar fi fost acroșată, în zona unei treceri de pietoni, amplasată în proximitatea intersecției străzilor Ștefan cel Mare cu Decebal din municipiul Vaslui.

În urma evenimentului rutier, în care fost implicată o autospecială a IPJ Vaslui, a rezultat vătămarea ușoară a minorei, din municipiul Vaslui, care a fost transportată la spital pentru evaluare și acordarea de îngrijiri medicale.

 Conducătorul autospecialei, un bărbat în vârstă de 34 de ani, a fost testat alcoolscopic rezultatul fiind negativ. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă urmând a fi efectuate cercetări pentru stabilirea, cu exactitate, a  împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier”, au spus și oficialii IPJ Vaslui.

Incidentul a avut loc pe trecerea de pietoni

Incidental s-a produs pe trecerea de pietoni situată în apropierea fostei fabrici ICIL, din Vaslui. Martorii afirmă că fetița a încercat să traverseze strada, când autospeciala de poliție a lovit-o și a aruncat-o pe asfalt.

De asemenea, martorii au menționat că în acel moment agentul era cu ochii în telefon, motiv pentru care nu a observat minorul pe trecerea de pietoni.

Drept urmare a investigației de la fața locului s-a stabilit că polițistul nu se afla în misiune, în momentul producerii accidentului. Cercetările asupra acestui caz continuă. Colegii acestuia vor trebui să stabilească, cu exactitate, cum s-a petrecut accidentul, gradul de vinovăție al polițistului, dar și a victimei.

Urmăriți B1TV.ro și pe