Zece şoferi din Maramureş au oferit şpăgi între 1000 şi 5000 de lei pentru modificarea alcoolemiilor, după ce au fost prinşi beţi la volan

Zece şoferi din Maramureş au oferit şpăgi între 1000 şi 5000 de lei pentru modificarea alcoolemiilor, după ce au fost prinşi beţi la volan
Sursa Foto: Brigada Rutiera/ Facebook

Zece şoferi din Maramureş au încercat să ofere şpăgi între 1000 şi 5000 de lei medicilor de la Serviciul de Medicină Legală pentru modificarea alcoolemiilor, după ce au fost prinşi beţi la volan.

Șoferii consumaseră alcool și au vrut să mituiască și medicii

Cei zece şoferi au fost prinşi când conduceau sub influenţa alcoolului şi, pentru a scăpa de dosarele penale, au încercat să ofere mită medicilor de la Serviciul de Medicină Legală pentru ca nivelul alcoolemiilor să fie modificate.

Din nefericire pentru ei, poliţiştii DGA şi procurorii din Maramureş au deschis o anchetă. Potrivit procurorilor, cei zece şoferi au recunoscut acuzaţiile şi au fost de acord cu pedepsele.

Procurorul a propus condamnări ale acestora la pedepse principale rezultante având limite între 1 an şi 4 luni închisoare şi 2 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendare sub supraveghere.

De asemenea, prin aceleaşi acorduri s-au stabilit şi pedepsele complementare rezultante de interzicere a dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe perioade de 2 ani.

În baza sesizării poliţiştilor anticorupţie ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Maramureş, procurorul a reţinut că persoanele sus menţionate au oferit sume de bani având cuantumuri situate între 1000 lei şi 5000 lei, în schimbul facilitării obţinerii şi înscrierii în buletine de analiză toxicologică, eliberate la nivelul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Maramureş, a unor valori inferioare ale concentraţiilor de alcool în sânge, în vederea evitării răspunderiii penale pentru faptele comise.

Urmăriți B1TV.ro și pe