ALEGERI LOCALE 2020. Un singur consilier român la Sfântu Gheorghe. Primarul Antal Arpad: Vom avea grijă de el ca de ochii din cap

ALEGERI LOCALE 2020. Un singur consilier român la Sfântu Gheorghe. Primarul Antal Arpad: Vom avea grijă de el ca de ochii din cap

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care a candidat pe lista UDMR la alegerile locale de duminică, a câştigat al patrulea mandat. Arpad i-a învins pe Liviu Comăneci (PNL), Constantin Laurenţiu Teacă (PSD), Otto Milik (ALDE), Rodica Nina Secelean (Pro România), Tatár Imola (Alianţa Maghiară din Transilvania) şi Marius Cojocaru (PMP).

În municipiul Sfântu Gheorghe, un oraș populat îndeosebi de etnici maghiari, un singur consilier român a reuşit să intre în forul aleşilor locali după alegerile locale de duminică.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe: Vom avea grijă de singurul consilier român ca de ochii din cap

După prezența mică la vot a românilor din Sfântu Gheorghe, Arpad a spus că partidele româneşti ar trebui să analizeze motivele pentru care membrii comunităţii româneşti nu s-au prezentat la urne.

Totodată, el a precizat că va avea grijă de consilierul român ‘ca de ochii din cap’.

„Este o situaţie inedită în municipiul Sfântu Gheorghe faptul că un singur reprezentant al partidelor româneşti a ajuns în Consiliul Local. Eu cred că partidele ar trebui să facă o analiză, pentru că, totuşi, s-a văzut clar că românii din Sfântu Gheorghe s-au prezentat într-o măsură mai mică la vot decât maghiarii din Sfântu Gheorghe. Practic, partidele româneşti nu au făcut campanie electorală. Deci, campania electorală este pentru a prezenta rezultate şi a vorbit despre proiecte. Eu am fost stresat aseară, la un moment dat, ca nu cumva să nu intre nici PNL-ul în Consiliul local, pentru că nu aş fi dorit ca această comunitate românească din oraş să rămână fără reprezentare în Consiliul local. O să avem grijă de domnul consilier ca de ochii din cap şi mesajul meu este şi către etnicii români, dincolo de faptul că le mulţumesc că m-au votat într-o măsură destul de mare şi la aceste alegeri, că o să avem grijă de ei, de fapt o să avem grijă şi de ei”, a declarat primarul Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Agerpres.

Kelemen Hunor anunță că UDMR a obținut 199 de mandate de primari

Șeful UDMR Kelemen Hunor a avut o primă reacție după alegerile locale desfășurate duminică. Potrivit liderului UDMR, Uniunea a obținut 199 de mandate de primari, cu patru mandate mai mult decât la alegerile precedente.

În ce privește Primăria Târgu-Mureș, Kelemen vorbește despre „o strategie electorală câștigătoare”.

“Am câștigat, după 20 de ani, foarte convingător. Anul trecut în noiembrie l-am nominalizat pe domnul Soos Zoltan candidat UDMR, în februarie am luat o decizie și am spus că va candida independent. A fost o strategie electorală câștigătoare și avem astăzi un rezultat excepțional”.

„Vorbesc de primarii care au câștigat alegerile sub sigla UDMR, pentru că sunt nouă sau zece independenți care au fost susținuți de noi și au câștigat”, a spus liderul maghiar.

Kelemen Hunor a declarat, luni, într-o conferință de presă, că Uniunea are, potrivit datelor de până la această oră, 199 de primari, față de 195 câți a avut după alegerile din 2016.

Urmăriți B1TV.ro și pe