Surse: Biroul Electoral Central a amânat decizia de renumărare a voturilor de la Sectorul 1. O hotărâre va fi luată miercuri

Surse: Biroul Electoral Central a amânat decizia de renumărare a voturilor de la Sectorul 1. O hotărâre va fi luată miercuri

Biroul Electoral Central va decide miercuri dacă dă curs solicitării PSD de a fi renumărate voturile de la Sectorul 1. Social-democratul Dan Tudorache, încă primar acolo, a cerut renumărarea voturilor după acuzațiile de fraudă lansate de USR-PLUS. La rândul ei, Clotilde Armand, candidata alianței susținută de PNL, a spus că va solicita Parchetului General să preia ancheta, după ce polițiștii au deschis un dosar penal in rem.

BEC decide miercuri dacă voturile din Sectorul 1 vor fi renumărate

BEC trebuia să decidă azi dacă voturile vor fi renumărate, dar hotărârea a fost amânată pentru mâine, informează Digi24, care citează mai multe surse.

Tudorache a spus că a solicitat renumărarea voturilor deoarece își dorește „transparență totală, în primul rând pentru a elimina orice suspiciune despre furtul voturilor”. El a spus că e normal să se verifice fiecare vot când e o luptă atât de strânsă. În schimb, nu sunt normale presiunile și manipulările.

Ulterior, Armand a anunțat că va solicita Parchetului General să preia ancheta deschisă de polițiști.

„Aud că prietenul lui Omar Hayssam (Marcel Ciolacu) împreună cu fostul primar bolșevic de la Sectorul 1 (da, este un bolșevic pur sânge care a transformat Poliția Locală în poliție politică și a folosit-o să mă urmărească) vor să renumere voturile pentru că țineți-vă bine: ”voturile reprezintă voința și speranța oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate.” Really? Și în 2016 ce-ați făcut domnilor?!”, a mai scris Clotilde Armand, pe Facebook.

USR-PLUS acuză tentative de fraudare a alegerilor din Sectorul 1. PSD: E o tâmpenie

USR-PLUS acuză că au existat mai multe tentative de fraudare a alegerilor din Sectorul 1: multe procese verbale au fost scoase din Biroul Electoral, unele au fost înregistrate cu coduri de siguranță compromise și, de asemenea, există diferențe între datele înscrise pe documente și cele puse pe site-ul Autorității Electorale Permanente.

În schimb, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a catalogat drept „o tâmpenie” idee căPSDar fi putut frauda alegerile. „E posibil să fi fost introduse eronat în soft-ul BEC-ului anumite procese verbale”, a mai precizat liderul social-democrat.

Potrivit datelor parțiale ale BEC centralizate până marţi la ora 9.00, după numărarea a 94,93% dintre voturi, Clotilde Armand are 41,06%, Daniel Tudorache (PSD) – 39,72%, iar Ioana Constantin (PMP) – 7,75%.

Urmăriți B1TV.ro și pe