Cum se laudă ministrul pentru Mediul de Afaceri cu reluarea discuțiilor cu Grupul Volkswagen pentru investiția din România / Gheorghe Falcă a confirmat pentru B1.RO că a abordat subiectul cu reprezentanții companiei încă de când era primar

Cum se laudă ministrul pentru Mediul de Afaceri cu reluarea discuțiilor cu Grupul Volkswagen pentru investiția din România / Gheorghe Falcă a confirmat pentru B1.RO că a abordat subiectul cu reprezentanții companiei încă de când era primar
Foto: Pixabay

România ar putea găzdui o nouă uzină auto. Germanii de la Volkswagen pregătesc terenul pentru a construi o fabrică de automobile la Arad. Negocierea României cu Volkswagen a revenit în actualitate după ce grupul german a anunțat că amână decizia de a construi fabrica în Turcia.

În aceste condiții ministrul pentru Mediul de Afaceri Ştefan-Radu Oprea a ținut să se laude cu faptul că au fost reluate discuțiile cu Grupul Volkswagen. De fapt, totul are loc în contextul inveziei Turciei în nordul Siriei împotriva luptătorilor kurzi. Mai exact, compania germană Volkswagen a anunțat amânarea deciziei finale de a construi o nouă uzină în Turcia din cauza situației de securitate și a sancțiunilor internaționale anunțate deja pentru regimul lui Erdogan.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, ”ministrul Oprea a făcut această declarație în cadrul Conferinței Naționale Școala profesională în sistem-dual – Alternativă de excelență pentru rezolvarea crizei forței de muncă în industria auto, eveniment organizat în cadrul Salonului Auto București”.

“Învățământul dual este un răspuns care face legătura între nevoia de calificare din industria auto și ceea ce oferă învățământul în acest moment. Într-o uzină modernă lucrurile s-au schimbat. Pentru a încuraja părinții să-și lase copiii să urmeze o formă de învățământ dual, putem să prezentăm poveștile de succes a celor care au parcurs deja acest drum și să arătăm cariera ce o pot urma”, a spus ministrul Ștefan-Radu Oprea.

În cazul în care România va fi aleasă de către Volkswagen, locația pentru această fabrică va fi la Arad. Contactat de B1.ro, actualul europarlamentar Gheorghe Falcă a confirmat că în perioada în care era primar al Aradului a avut o discuție cu reprezentanției companiei despre amplasamentul acestei unități în zona orașului.

Atunci, germanii au ales oferta foarte benefică făcută de către turci pentru a face această unitate în orașul Manisa din Turcia, dar acum cu această evoluție pe plan geopolitic, Aradul recapată șansa importantă de a primi această ofertă de găzdui Volkswagen.

Pentru această oportunitate, România se duelează cu Bulgaria, Serbia și Ungaria.

Urmăriți B1TV.ro și pe