Florin Cîțu, despre economia României: Am reușit să recuperăm tot ce am pierdut în pandemie. Eu zic că ceea ce a fost mai rău a trecut. Avem un grad de îndatorare mic

Florin Cîțu, despre economia României: Am reușit să recuperăm tot ce am pierdut în pandemie. Eu zic că ceea ce a fost mai rău a trecut. Avem un grad de îndatorare mic
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu spune că România a recuperat pierderile economice provocate de pandemia de coronavirus și că acum țara noastră are un grad mic de îndatorare. ”Eu zic că ceea ce a fost mai rău a trecut”, a declarat șeful Guvernului, marți dimineață, la Radio Guerilla.

Florin Cîțu: Avem creștere economică

Florin Cîțu a precizat că, potrovit estimărilor, România va avea o creștere economică de până la 9 procente.

”Am reușit să recuperăm tot ceea ce am pierdut în pandemie. Avem creștere economică, suntem printre singurele țări din Europa, pentru că restul țărilor au avut parte de o scădere economică, noi în același timp am crescut.

Eu zic că ceea ce a fost mai rău a trecut, dar este adevărat că vor exista ajustări. Aproape toate instituțiile internaționale și-au revizuit prognoza pentru România și vom avea o creștere economică între 6% și 9%”, a declarat premierul.

Cîțu: Avem un grad de îndatorare mic și asta ne permite să ne împrumutăm la dobânzi foarte mici

Prim-ministrul a declarat și că, în comparație cu alte state, România are un grad mic de îndatorare.

”La ce mă uit eu, există foarte multe resurse în economie în ceea ce priveşte resurse nefolosite care îţi permit să mergi în perioada următoare, să creşti fără să ai presiuni pe inflaţie. E puţin mai tehnic, dar asta înseamnă că avem bani de creştere economică. De obicei după astfel de perioadă, dacă ne ducem la 1918, a urmat o perioadă de boom economic important. (…)În ceea ce privește gradul de îndatorare, noi suntem mult sub celelalte țări din UE. Avem un grad de îndatorare mic și asta ne permite să ne împrumutăm la dobânzi foarte mici”, a mai declarat Florin Cîțu.

Urmăriți B1TV.ro și pe