Florin Cîțu, despre IMM Invest: Cred că o fie cel mai de succes proiect din ultimii 30 de ani. Deja sunt 2.355 de firme care au accesat banii

Florin Cîțu, despre IMM Invest: Cred că o fie cel mai de succes proiect din ultimii 30 de ani. Deja sunt 2.355 de firme care au accesat banii
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a declarat că, în opinia sa, IMM Invest va fi cel mai de succes proiect al ultimilor 30 de ani. 2.355 de firme deja au accesat bani prin această platformă, ceea ce înseamnă că s-au consumat de pe acum 1,85 miliarde de lei din totalul de 15 miliarde alocate, a precizat Cîțu, în cadrul unui webminar organizat de TNL.

„Cred că o fie cel mai de succes proiect din ultimii 30 de ani. Deja sunt 2.355 de firme, de companii care au accesat bani prin IMM Invest, asta înseamnă că s-au consumat din cele 15 miliarde alocate, suma de 1,85 miliarde de lei. Ideea este alta: este un program care deja a depășit toate programele făcute de PSD în ultimul timp. Ei alocaseră acestui program, în trecut, 700 de milioane de lei vs. 15 miliarde de lei cât alocăm noi, iar noi deja am depășit 1,85 de miliarde din plafon. Mai mult, asta în condițiile în care pentru Startup Nation, de exemplu, plătim facturi și anul acesta, de acum doi ani neplătite”, a declarat, miercuri, ministrul Finanțelor.

Florin Cîțu a venit cu aceste lămuriri în cadrul unui webminar despre finanțele publice în vremuri de criză, organizat de TNL și moderat de preşedintele TNL, Mara Mareş, și de prim-vicepreședintele TNL, Cosmin Sava. Temele de discuție au vizat digitalizarea MFP/ANAF, stadiul IMM INVEST, parteneriatul dintre instituțiile statului și antreprenori și măsurile fiscale bugetare luate în perioada COVID-19.

IMM Invest este un program lansat de Guvern, ce permite întreprinderilor mici și mijlocii să își asigure lichiditățile pentru derularea activității curente sau investiții, prin accesarea unor credite garantate de stat.

Statul poate garanta până la 90% din valoarea creditelor accesate la una din băncile partenere. Valoarea maximă a acestora poate fi de până la 10.000.000 lei pentru investiții și până la 5.000.000 lei pentru capital de lucru. Nu se plătește dobândă, comision de garantare, comision de rambursate anticipată ori alte costuri de acordare.

Urmăriți B1TV.ro și pe