Cîţu: Avem, cred, cea mai curajoasă lege în ceea ce priveşte amânarea ratelor / Criza ne afectează pe toți, așa că împreună trebuie să suportăm costul (VIDEO)

Cîţu: Avem, cred, cea mai curajoasă lege în ceea ce priveşte amânarea ratelor / Criza ne afectează pe toți, așa că împreună trebuie să suportăm costul (VIDEO)

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, într-un interviu telefonic acordat postului B1TV, şi-a manifestat speranţa că pachetul de criză adoptat până acum va fi unul funcţional, arătându-şi disponibilitatea de a face ajustări ori de câte ori va fi necesar. Totodată, Cîţu a declarat că măsurile financiare luate de România sunt printre cele mai bune şi realiste, comparativ cu alte ţări europene.

“Suntem într-o situaţie dificilă, într-un moment pe care nu l-am mai întâlnit – o criză de sănătate în acelaşi timp cu efecte asupra economiei. Încercăm să ţinem oamenii acasă, să fie sănătoşi, dar pe de altă parte să ţinem şi economia să funcţioneze. Este o provocare foarte mare şi sunt şi momente de îngrijorare”, a declarat ministrul Finanţelor la B1TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

În legătură cu declaraţia că şi sectorul de stat, nu doar cel privat, trebuie să susţină efortul general al ţării, Florin Cîţu a susţinut că îşi menţine opinia.

“Solidariatea că în această criză, costurile le suportăm cu toţii, indiferent de domeniile în care venim, de ceea ce am făcut. Este clar că este vorba de un efort colectiv şi trebuie să îl suportăm cu toţii, din solidaritate, pentru că este o criză care ne afectează pe toţi. Doar dacă împreună suportăm costul, împreună vom putea după aceea să şi ieşim în partea cealaltă“ – a spus ministrul.

Cea mai oportună lege în ceea ce priveşte amânarea ratelor

Privitor la alte măsuri care vor fi luate în viitorul apropiat pentru a evita efectele crizei, Cîţu este de părere că trebuie să aşteptăm efectele celor luate până la acest moment.

„Eu zic în acest moment să vedem care va fi impactul măsurilor pe care le-am luat. Avem măsuri pentru companii, linii de credite pentru investiţii şi capital de lucru, garantate 90% de către stat, cu dobândă subvenţionată. Avem programul de şomaj tehnic care este un program generos – Polonia, de exemplu, oferă doar 40% din salariu, noi mergem până la 75%. Şi avem, cred, cea mai curajoasă şi oportună lege în ceea ce priveşte amânarea ratelor. Vedem cum funcţionează aceste măsuri şi după aceea ne uităm şi la altele”.

Florin Cîțu a mai declarat, joi, că Guvernul PNL nu ia în calcul tăierea pensiilor și salariilor. Ministrul Finanțelor a mai susținut că nu se discută în acest moment nici varianta restructurării în sectorul bugetar. Precizările vin în contextul în care economia românească, oricum șubredă, resimte tot mai mult efectele crizei declanșate de noul coronavirus.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe