Grecia va trimite marți miniştrilor Finanţelor din zona euro noul plan de reforme

Grecia va trimite marți miniştrilor Finanţelor din zona euro noul plan de reforme
Foto: solasmarket.com

Grecia va trimite, marţi dimineaţă, miniştrilor Finanţelor din zona euro planul de reforme, care va conţine măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale şi a corupţiei şi soluţii de restructurare a sectorului bugetar şi de reducere a birocraţiei, a anunțat un oficial guvernamental elen, potrivit Reuters.

„Lista reformelor va fi trimisă miniştrilor Finanţelor din Eurogrup marţi dimineaţă, iar o teleconferinţă va avea loc marţi după-amiază”, a transmis oficialul elen.

Oficialul guvernamental a mai precizat că lista va conţine măsuri de abordare a „crizei umanitare” din Grecia, soluţii pentru gestionarea arieratelor fiscale şi a creditelor nerentabile, precum şi încetarea măsurilor de sechestru impuse pentru credite ipotecare neonorate. De asemenea, vor fi prezentate măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale şi a corupţiei, pentru contracararea traficului cu carburanţi, soluţii de restructurare în sectorul bugetar şi pentru reducerea birocraţiei.

Termenul-limită pentru transmiterea planului de reforme fusese fixat inițial pentru seara zilei de luni, însă ulterior Eurogrup a acceptat ca lista de reforme să fie trimisă marţi.

Planul de reforme care urmează a fi transmis miniștrilor de Finanțe din zona euro este o condiţie esenţială pentru prelungirea cu patru luni a programului de asistenţă financiară destinată Greciei.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:23 - Eugen Tomac, după discursul istoric al Maiei Sandu din PE: Republica Moldova, o victimă a înțelegerii între Hitler și Stalin. UE are obligația să își ia revanșa față de acest ținut locuit de români (VIDEO)
18:16 - Un pompier din Argeș și-a pierdut viața în timp ce stingea un incendiu de vegetație izbucnit pe Autostrada 1
18:01 - Prețul lui Viktor Orban pentru a renunța la petrolul rusesc. Ce sume avansează Ungaria
17:58 - Momente cumplite pentru Florin Călinescu. Ce diagnostic a primit cunoscutul actor din partea medicilor
17:55 - Maia Sandu la Bruxelles: „Nu suntem naivi să credem că aderarea se face peste noapte, dar nu încercăm să găsim scurtături” (video)
17:33 - Turcia a blocat începerea negocierilor pentru aderarea Finlandei și Suediei la NATO. Erdogan: Nu extrădați teroriști, dar vreți în Alianță / Niciunul dintre aliați nu ne-a arătat respect
17:28 - Președinta Comisiei Europene a comunicat un nou pachet de ajutor financiar pentru Ucraina de 9 miliarde de euro: „Investițiile vor ajuta Ucraina să devină mai puternică”
17:23 - Arhitecta Laura Boghiu, înlocuită de sora ei geamănă, în emisiunea „Visuri la cheie”
17:12 - Bogdan Aurescu confirmă că România va interveni în favoarea Ucrainei la Curtea Internațională de Justiție. Ce a declarat șeful diplomației române
17:09 - Fosta consilieră a președintelui Trump pentru Rusia a povestit că mirosul neobișnuit pe care îl emana Putin a marcat-o: „Nu a mâncat și nu a băut nimic”