Jeff Bezos se va retrage din poziția de CEO al Amazon. Considerat cel mai bogat om al planetei la ora actuală, el a fondat compania în 1994: „A fost doar o idee și nu a avut niciun nume”

Jeff Bezos se va retrage din poziția de CEO al Amazon. Considerat cel mai bogat om al planetei la ora actuală, el a fondat compania în 1994: „A fost doar o idee și nu a avut niciun nume”
foto: Hepta.ro / DPA Images / Andrej Sokolow

Jeff Bezos se va retrage din funcția de CEO al Amazon, a anunțat compania fondată de acesta. Miliardarul va fi înlocuit de către Andy Jassy, actual CEO al Amazon Web Services, cândva în al treilea trimestru din 2021, potrivit The Independent.

Jeff Bezos nu va mai fi CEO al Amazon. Totuși, miliardarul care a fondat compania spune că nu se retrage din afacere

Jeff Bezos – cel mai bogat om din lume, cu o avere personală estimată la 196,5 miliarde de dolari, conform Forbes, care actualizează lista miliardarilor de pe planetă în timp real – va trece la poziția de președinte executiv al consiliului Amazon.

El a fondat compania înanul 1994,iar în 1995 alansat-o oficialca platformă pentru vânzarea de cărțiși a luat parte la creșterea spectaculoasă care a transformat-o într-un retailer global de 1,7 bilioane de dolari.

„În rolul de președinte executiv, intenționez să îmi concentrez energiile și atenția pe noi produse și inițiative timpurii”, a scris Jeff Bezos, într-o scrisoare adresată angajaților Amazon.

„Călătoria a început cam cu vreo 27 de ani în urmă. Amazon a fost doar o idee și nu a avut niciun nume. Întrebarea care mi se punea cel mai des la acel moment era, «Ce este internetul?» Din fericire, nu am fost nevoit să explic asta de multă vreme”, a adăugat el.

Vestea a venit ca parte din raportul cu privire la câștigurile companiei înregistrate de companie în trimestrul IV, iar Jeff Bezos a insistat în scrisoare că nu plănuiește să se retragă din afacere.

În trimestrul III din 2020, Amazon raportase venituri de 96,1 miliarde de dolari.

Totodată, Jeff Bezos a vorbit despre câteva din lucrurile pe care se va concentra de acum încolo.

„Ca președinte executiv, voi rămâne implicat în inițiative importante ale Amazon, dar voi avea timpul și energia de care am nevoie să mă concentrez pe Day 1 Fund, Bezos Earth Fund, Blue Origin, The Washington Post și pe alte pasiuni de-ale mele”, a mai scris Jeff Bezos.

„N-am avut niciodată mai multă energie, iar asta nu este despre retragere. Sunt super pasionat de impactul pe care cred eu că îl pot avea aceste organizații”, a continuat fondatorul Amazon.