Premierul Emil Boc, în Parlament: Proiectul de buget se axează pe lucrările de infrastructură

Premierul Emil Boc, în Parlament: Proiectul de buget se axează pe lucrările de infrastructură
Foto: gov.ro

Premierul Emil Boc a declarat, luni, în Plenul Parlamentului, că proiectul de buget pe 2012 este unul care vizează continuarea lucrărilor de infrastructură. Acesta a precizat că, în 2010, România s-a situat pe primul loc în UE în privința ponderii investițiilor în PIB.

Premierul a atacat Guvernul Călin Popescu – Tăriceanu, susținând că dacă s-ar fi urmat politicile din acel an, atunci lucrările de infrastructură ar fi fost blocate.

Obiectivul fundamental al bugetului este susținerea investițiilor. România este pe locul 1 în UE care are cea mai mare pondere a investițiilor publice în PIB în 2010. Pentru 2012 propunem continuarea și susținerea celor mai importante lucrări de investiții, a cărora finalizare se va realiza în anii următori. Vorbim de autostrăzi, pentru anul următor am asigurat resursele astfel încât să se finalizeze 434 de kilometri de autostradă și 1.800 de kilometri de drumuri naționale. Credeți că dacă urmam politicile din 2008 mai puteam să vorbim de finalizarea lucrărilor de infrastructură?„, a spus Boc.

Acesta a notat și principalele lucrările de infrastructură pe care se va concentra bugetul în anul 2012.

„În 2012 se vor lucra la următoarele proiecte prioritare: Nădlac – Arad, ocolitoarea Arad, Timișoara – Lugoj, Lugoj – Dumbrava, Dumbrava – Orăștie, Orăștie – Sibiu, Cernavodă – Medgidia, Medgidia – Constața, ocolitoarea Constanța, București – Ploiești„, a conchis premierul Emil Boc.

Vezi AICI ce a spus Emil Boc despre pensii și salarii în 2012.

Emil Boc, despre lucrările de infrastructură din 2012

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti