Victor Ponta spune că impactul dublării alocațiilor e de 1,8 miliarde lei: Partea proastă e că cei care au făcut amendamentul nu ne-au spus de unde luăm banii, așa cum scrie în Constituție (VIDEO)

Victor Ponta spune că impactul dublării alocațiilor e de 1,8 miliarde lei: Partea proastă e că cei care au făcut amendamentul nu ne-au spus de unde luăm banii, așa cum scrie în Constituție (VIDEO)
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a vorbit în cadrul ședinței de Guvern Codul Silvic, amintind că miercuri Camera Deputaților va da votul final în acest caz.

„Nu cred ca este perfect la ora actuală, dar este mult mai bun și cred că inclusiv limitarea la 30% este un lucru bun care ne ajutută să păstram o piață competitivă. Vom vedea încă o dată cine vrea să apere patrimoniul forestier și cine face lobby pentru companii”, a spus Ponta.

Premierul a ținut să-i mulțumească lui Liviu Dragnea pentru tot ce a făcut în calitate de ministru.

„Vreau să-i mulțumesc lui Liviu pentru tot ce a făcut de când este ministru. Nu pentru acțiunea de ministru a fost sancționat ci pentru că a făcut un lucru bun, pe care l-am făcut și eu și mulți alți, pentru că l-a suspendat pe Băsescu”, a spus Ponta, adăugând că noul ministru al Dezvoltării, Sevil Shhaideh, va continua proiectele lui Dragnea, deși „vor fi presiuni mari cum au fost până acum”.

În cea ce privește amendamentul de dublare a alocațiilor, Ponta a spus că este un lucru bun, dar trebuie să se știe că impactul este de 1,8 miliarde de lei.

„Am marit pentru 600 de mii de copii alocațiile, dar s-a propus pentru toți. Noi suntem primii care ne bucurăm. Nu am dat un aviz de la guvern pentru că nu ne-a cerut nimeni. Dar trebuie să se știe, 1, 8 miliarde de lei este impactul. Partea proastă este că cei care au făcut amandamentul nu ne-au spus de unde luam banii, așa cum scrie în constituție. Prin această propunere înseamnă că vor să ne lase doar pe noi la guvernare”, a mai explicat premierul.

Victor Ponta, ședință de Guvern

Urmăriți B1TV.ro și pe