Aleksei Navalnîi intră în greva foamei. Disidentul protestează împotriva torturilor la care ar fi supus într-o închisoare de la marginea Moscovei

Aleksei Navalnîi intră în greva foamei. Disidentul protestează împotriva torturilor la care ar fi supus într-o închisoare de la marginea Moscovei

Alexei Navalnîi, principalul opozant al regimului președintelui VladimirPutin, a anunțat miercuri că intră în greva foamei, denunţând lipsa de acces la servicii medicale şi supunerea la „acte de tortură” prin privarea de somn, la care este supus în închisoare.

„Declar greva foamei pentru a cere aplicarea unei legi şi pentru a fi lăsat un medic să vină să mă consulte”, afirmă Aleksei Navalnîi într-un mesaj postat pe contul său de Instagram, potrivit Agenţiei France-Presse şi publicaţiei belgiene La Libre.

Aleksei Navalnîi continuă să acuzedureri de spate şi la picioare. El este condamnat la doi ani și opt luni de închisoare, într-o colonie penitenciară aflată la circa 100 km de Moscova.

Medicii spun că starea luiAlexei Navalnîi s-a deteriorat de când este încarcerat

Viața lui Aleksei Navalny este în mare pericol, atrag atenția 500 de medici ruși. Aceștia au semnat deja o petiție prin care cer Kremlinului și Serviciului Peniteciarelor, ca adversarul lui Vladimir Putin să beneficieze de îngrijiri medicale, de urgență.

Potrivit medicilor, starea de sănătate a lui Navalny s-a deteriorat foarte mult, din momentul în care politicianul anti-sistem a ajuns în spatele gratiilor, informează agenția de presă EFE.

Biljio susține faptul că Navalny ar suferi complicații în urma otrăvirii cu agentul neurotoxic Noviciok, dar și alte afecțiuni.

„Există posibilitatea ca, lăsând pacientul, în acest caz, fără ajutor, inclusiv chirurgical, situaţia sa să ducă la apariţia unor sechele grave, care ar putea conduce la pierderea ireversibilă, parţială sau totală a funcţiilor extremităţilor inferioare”, a declarat susținătorul lui Navalny.

Încă un medic rus care l-a tratat peAleksei Navalnîi, înainte ca opozantul să fie transferat în Germania, a murit

Șeful secției de traume și ortopedie de la Spitalul de urgență nr. 1 dinOmska murit. Unitatea sanitară rusă, la careAleksei Navalnîia fost internat de urgență vara trecută, a anunțat că Rustam Aghișev a decedat în 26 martie, dar n-a menționat și cauza decesului.

„În decembrie anul trecut, Rustam Aghișev a suferit un accident vascular cerebral și nu a reușit să treacă peste acea afecțiune”, se arată în comunicatul spitalului, care nu a menționat cauza decesului, potrivitrferl.org.

În 20 august 2020,Aleksei Navalnîia fost internat de urgență la spitalul respectiv, după ce a intrat în comă în timpul unui zbor de la Tomsk, spre Moscova. Inițial, doctorii unității sanitare au recunoscut public că opozantul rus a fost otrăvit, însă ulterior au negat acest lucru.

Urmăriți B1TV.ro și pe