Câți români și-au anulat programarea la vaccinare după efectele adverse ale serului AstraZeneca (VIDEO)

Câți români și-au anulat programarea la vaccinare după efectele adverse ale serului AstraZeneca (VIDEO)
FOTO: Hepta.ro

Medicul Valeriu Gheorghiță a precizat marți, în cadrul conferinței de presă, faptul că sute de mii de români și-au anulat programarea cu serul AstraZeneca, după informațiile care au apărut în spațiul public cu privire la efectele adverse.

„Mai ales din perioada lunii martie, când au început aceste semnale tromboembolice, pânăla acest moment, au fost peste 207.000 de anulări înplatformă, iar dintre persoanele programate, care au confirmat programarea, avem circa 99.000 de persoane care nu s-au prezentat, care și-au anulat programarea, ceea ce reprezintă 28% dintre cei care confirmaserăprogramarea.

Valeriu Gheorghiță: „Este nevoie de mai multă informare”

Da, este un procent mare, avem aproape o treime dintre persoanele programate care nu s-au prezentat. Este clar, un aspect pe care l-am sesizat cu toții, considerăm căavem nevoie de o mai bunăînțelegere a acestui aspect de către orice om care dorește să se vaccineze, apreciem absolut firească ezitarea oamenilor la acest moment.

Este nevoie de mai multăinformare, avem nevoie de mai multe informații oficiale de la Agenția Europeană a Medicamentului și pot să vă asigur pe toți că și noi, cei care luăm decizii, avem nevoie de mai multe informații. În momentul în care avem acces la aceste informații luăm deciziile cât de repede putem, încât să asigurăm pe toată lumea de bunul mers al campaniei de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

În prezent, aproximativ 780.000 de români se află pe lista de așteptare, pentru vaccinare.

Urmăriți B1TV.ro și pe