EXCLUSIV // Ceferiștii amenință cu greva după ce la primele teste pe noua cale ferată Gara de Nord – Aeroport Otopeni a fost folosit trenul unui operator privat: “Inadmisibil ce s-a întâmplat. Este ceva inexplicabil”

EXCLUSIV // Ceferiștii amenință cu greva după ce la primele teste pe noua cale ferată Gara de Nord – Aeroport Otopeni a fost folosit trenul unui operator privat: “Inadmisibil ce s-a întâmplat. Este ceva inexplicabil”
SURSA FOTO: www.cfrcalatori.ro

EXCLUSIV // Primele teste pe noua cale ferată ce duce din Gara de Nord spre Aeroportul Otopeni au fost efectuate duminică dimineața, însă automotorul folosit în acest sens nu a aparținut companiei de stat CFR Călători, ci unui operator privat. Este vorba despre firma privată Transferoviar Călători din Cluj Napoca.

Informația potrivit căreia trenul de test la aeroport nu a aparținut operatorului feroviar de stat CFR Călători, ci unui operator privat, i-a nemulțumit profund pe ceferiști care consideră situația anormală și amenință acum cu proteste, inclusiv cu oprirea activității dacă situația nu se va rezolva.

Rodrigo Gabriel Maxim, preşedinte al Federaţiei Sindicale a Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR) a declarat pentru B1.RO că este anormal ca pe toate secțiile bune să fie introduși operatori privați, în timp ce către compania de stat CFR Călători să fie pasate secțiile nerentabila. Acesta a subliniat că în prezent reprezentanții ceferiștilor sunt în etapa în care documentează această problemă urmând să acționeze în consecință:

“Este anormal ca CFR Călători care are 90% din ponderea pieței de transport feroviar de călători să fie dată la o parte și să facă probe cu un operator feroviar privat. Considerăm că pe toate secțiile bune sunt introduși operatori de transport feroviar de călători privați, în timp ce companiei CFR Călători i se lasă toate secțiile nerentabile, fapt ce este anormal. Vorbim aici despre discriminare făcută de privați către operatorii de stat.

Suntem în documentare să aflăm din ce cauză nu a fost operatoruld e stat pe distanța Gara de Nord – Aeroportul Otopeni și în funcție de acest lucru vom lua poziție. Este inadmisibil ce s-a întâmplat. Nu înțelegem. Este ceva inexplicabil. Ne-a lăsat fără cuvinte dar pentru a fi cât mai bine documentați, ne informăm și ulterior vom acționa. Este inadmisibil să fie făcut ceva pe banii statului român și să circule operatorii de transport feroviar de călători privați. Prima oară când au apărut s-a spus că intră pe secțiile neinteroperabile, să arate cât de buni sunt față de operatorul de stat. Acum au ieșit după toate secțiile neinteroperabile și le pasează la operatorul de stat și ei se duc numai pe secțiile bune”, a precizat Rodrigo Gabriel Maxim

Acesta a atras atenția că, dacă problema va continua, ceferiști vor protesta și vor ajunge chiar să oprească activitatea:

“Vom lua poziție și vom continua cu mitinguri de protest și chiar cu oprirea lucrului dacă situația va continua în felul acesta. Nu vom accepta ca pe secția Gara de Nord – Otopeni să circule operatorul privat și operatorul de stat să stea și să se uite. Urmărim cu deosebită atenție și vom merge până la oprirea lucrului dacă situația va rămâne așa”.

Tags:
Ultima oră
16:04 - Stadiul lucrărilor de reabilitare la Hotelul Concordia, locul unde s-a pecetluit Unirea Principatelor: Clădirea îşi va recăpăta farmecul de altădată, după ce a ajuns o ruină
15:59 - Valeriu Gheorghiţă: Protecţia după doza booster crește cu 60% faţă de infecţia cu Omicron și cu 90% faţă de cazurile severe și deces (VIDEO)
15:46 - O mare victorie: Indexarea alocațiilor pentru copii în Austria încalcă legea UE!
15:30 - Marcel Ciolacu, replică la acuzațiile aduse de liberali ministrului Sănătății: Am să-i solicit lui Alexandru Rafila să-și ceară scuze că nu mai sunt 500 de decese pe zi (VIDEO)
15:23 - Marcel Ciolacu: Evaluarea miniștrilor, dacă dorim să trăim într-o țară normală, o face primul-ministru. Eu cred că România are nevoie de această coaliție (VIDEO)
15:21 - Acuzații grave, aduse la adresa lui Cătălin Zmărăndescu. Cum ar fi încălcat regulamentul de la Survivor România 2022
15:17 - Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu ambasadoarea Franței: I-am transmis să facem din aderarea României la spațiul Schengen o prioritate în mandatul președinției franceze a Consiliului UE
15:11 - Motivul incredibil pentru care Jason Momoa și Lisa Bonet se despart după 16 ani. Totul a pornit de la vaccin
14:56 - Judecătorii australieni au motivat decizia de expulzare a lui Novak Djokovic. Argumentele lor
14:42 - Simona Halep, calificată în turul al treilea de la Australian Open după o adevărată demonstrație de forță. Finalista ediției din 2018 a cedat doar două ghemuri în partida cu Haddad Maia