Cele mai afectate județe de epidemia de coronavirus. Bucureștiul, în topul zonelor cu cele mai multe infectări

Cele mai afectate județe de epidemia de coronavirus. Bucureștiul, în topul zonelor cu cele mai multe infectări

Numărul de teste pozitive pentru noul coronavirus a depășit 61.000 de persoane infectate în România. Grupul de Comunicare Strategică a raportat duminică, 9 august, alte 1.145 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. De asemenea, au mai fost înregistrate și 41 de decese.

Bucureștiul este în continuare lider în topul zonelor cu cele mai multe infectări cu noul coronavirus. Argeșul și Prahova rămân și ele pe podium.

TOP 5 județe cu cele mai multe cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Municipiul București – 201 de noi cazuri

Prahova – 72 de noi cazuri

Argeș – 71 de noi cazuri

Iași – 69 de noi cazuri

Galați – 66 de noi cazuri

De asemenea, în urma retestării, alte 534 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Cele mai multe în București (72), Argeș (57), Prahova (41), Vaslui (36) și Brașiv (32).

România a înregistrat, în ultimele 24 de ore, 1.145 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) anunță că în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost confirmate 1.145 de noi cazuri de COVID-19, dintr-un total de 13.353 de teste efectuate.

De asemenea, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 534 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 41 de pacienți cu COVID-19 au decedat de sâmbătă până duminică. În acest moment, la ATI sunt internate 458 de persoane testate pozitiv cu noul coronavirus și aflate în stare gravă.

De la începutul epidemie și până în prezent, în România, au fost înregistrate 61.768 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 30.119 pacienți au fost declarați vindecați și 6.371 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Bilanțul total al deceselor, la nivelul întregii țări, a ajuns la 2.700. Astfel, în intervalul 8 august, ora 10.00 – 9 august, ora 10.00, au decedat 30 bărbați și 11 femei. Este vorba despre pacienți internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Totodată, în acest moment, în unitățile medicale de profil sunt internați 7.640 de pacienți diagnosticați cu COVID-19.

Nelu Tătaru, apel la personalul medical: Acest popor îşi pune speranţa în noi

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, face un apel la cadrele medicale care se luptă de luni întregi cu epidemia de coronavirus. Tătaru le cere acestora să mai reziste puțin în condițiile în care România traversează o perioadă de creștere accentuată a numărului cazurilor de COVID-19, cu peste 1.000 de noi îmbolnăviri raportate zilnic de autorități.

”Acest popor îşi pune speranţa în noi”, a transmis ministrul personalului medical, îndemnându-i pe medicii din unitățile medicale care au mai puțini pacienți în această perioadă să îi ajute pe colegii copleșiți de numărul mare de cazuri.

„Este un moment destul de greu. Ştiu că trăim oboseală, ştiu că trăim uneori toată dezamăgirea sau frustrare, ca atunci când am crezut că am terminat şi a început şi mai greu. Tocmai pentru acest lucru le cer să mai tragem o dată împreună, fiindcă acest popor îşi pune speranţa în noi. Oamenii din fiecare judeţ în parte îşi pun speranţa în noi”, a spus Nelu Tătaru, sâmbătă, la Iași.

Tags:
Ultima oră