Daniel Dragomir și soția sa ar fi fugit din România, pe la Arad, cu o seară înainte de verdictul Curții de Apel București. Fostul ofițer SRI a fost condamnat la închisoare și e dat în urmărire

Daniel Dragomir și soția sa ar fi fugit din România, pe la Arad, cu o seară înainte de verdictul Curții de Apel București. Fostul ofițer SRI a fost condamnat la închisoare și e dat în urmărire
foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE, 19 iunie, ora 15.30 // Daniel Dragomir este în continuare de negăsit, dar pe numele său a fost emis și un mandat european de arestare. Reamintim că fostul ofițer SRI a fost condamnat definitiv, joi, de către Curtea de Apel București, la 3 ani și 10 luni de închisoare pentru fapte de corupție, dar a părăsit România cu o seară înainte de sentință, pe la Arad.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Daniel Dragomir și soția sa, Marinela, ar fi plecat din țară cu o zi înainte ca judecătorii Curții de Apel București să dea sentința definitivă în dosarul privind fapte de corupție. Condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, fostul locotenent-colonel SRI ar fi părăsit România miercuri seară, prin vest, pe la Arad, și a fost dat deja în urmărire națională, iar autoritățile române întreprind toate demersurile pentru a-l plasa și sub urmărire internațională, potrivit B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Daniel Dragomir și soția sa ar fi fugit din România, pe la Arad, cu o seară înainte de verdictul Curții de Apel București

Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv pe Daniel Dragomir joi – zi în care trebuia să se și predea – la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru infracțiuni de corupție, printre care trafic de influență și spălare de bani. Fostul ofițer SRI era condamnat și în primă instanță, dar doar la un an de închisoare cu suspendare, în condițiile în care judecătorii de la fond înlăturau faptele de corupție și rețineau doar infracțiunea de fals în declarații.

Daniel Dragomir a săvârșit faptele pe vremea când era ofițer activ al SRI – ulterior a fost demis și plasat sub urmărire penală în mai multe dosare – și, conform procurorilor anticorupție, l-ar fi atenționat pe omul de afaceri libanez Rami Ghaziri că este monitorizat de colegii săi de la Direcția de Securitate Economică din agenția română de contraspionaj. În schimbul protecției, Dragomir a primit o mașină de lux și sume foarte mari de bani.

Soția sa, Marinela Zoica Dragomir, a fost și ea condamnată definitiv de către magistrații Curții de Apel București, joi, primind o pedeapsă de 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare. Mai mult decât atât, cuplului i-a fost confiscat pe 1 milion de lei.

Fostul ofițer SRI a fost dat în urmărire națională

Deși Daniel Dragomir trebuia să se predea autorităților joi, el a fost de negăsit, astfel că teoria că ar fi părăsit țara începea să prindă tot mai mult contur. Cum oamenii legii l-au căutat la mai multe adrese și nu l-au găsit, Poliția Română l-a plasat sub urmărire națională și a publicat atât poza, cât și informații relevante despre el pe pagina oficială de Internet.

„Împotriva numitului Dragomir Daniel, Tribunalul București-Secția I Penalăa emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr.9358 din data de 18.06.2020, fiind condamnat la o pedeapsa de 3 ani si 10 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, spălare de bani și participație improprie la fals în inscrisuri sub semnătura privată”, se arată pe site-ul Poliției Române.

Urmăriți B1TV.ro și pe