Două cluburi din Mamaia, închise în urma controalelor autorităților. Nu se respectau regulile de distanțare

Două cluburi din Mamaia, închise în urma controalelor autorităților. Nu se respectau regulile de distanțare
foto: Facebook

Noaptea trecută, două cluburi din stațiunea Mamaia au fost închise în urma unor controale efectuate de către inspectorii de la Protecția Consumatorului, iar alte trei au fost amendate cu suma de 52.000 de lei, pentru nerespectarea regulilor de distanțare.

Mai exact, unui club i-a fost închisă bucătăria pentru depistarea mai multor nereguli, iar unui alt club din nordul stațiunii i-a fost suspendată activitatea totală (bucătărie, bar și plajă), pentru nerespectarea regulilor de distanțare, conform DIGI 24.

De asemenea, controalele și amenzile s-au desfășurat și în alte stațiuni de pe litoral.

Weekendul trecut, cel mai aglomerat weekend de pe litoral până în prezent, autoritățile au dat sute de amenzi. Spre exemplu, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a anunțat că patronii clubului LOFT Mamaia au fost amendați cu 10.000 de lei, după ce la concertul de weekendul trecut, la care a cântat Puya, au participat peste 500 de persoane. Și administratorul unei firme care organizase vineri un concert de muzică electronică pe plaja unui camping din Năvodari cu circa 300 de persoane prezente, a fost sancționat cu 30.000 de lei.

Amenzi de 366.000 de lei, în primele zile de activitate ale Comandamentului Sezon Estival 2020

Dr. Robert Viorel Chioveanu, președinteleAutorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA),a dispus constituirea Comandamentului Sezon Estival 2020, pentru o perioadă de 42 de zile, între 13 iulie și 23 august.

Până în 19 iulie, mediciidin comandament au verificat 221 de unități amplasate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia. Este vorba despre76 de restaurante, 5 pizzerii, 28 de unităţi tip fast – food, 5 braserii, 15 unităţi de tip bufet, 3 unități tip bistro, 18 baruri, 2 snack baruri, 37 de magazine alimentare, 19 laboratoare de cofetărie/patiserie, 3 cofetării/patiserii, 6 rulote, 1 pensiune, 1 unitate produse congelate și 2 tonete.

În urma acțiunii, au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare de 366.000 de lei,44 de unități.

Principalele neconformităţi identificate în timpul acţiunilor de control au reprezentat nerespectarea condiţiilor de igienă a spaţiilor şi ustensilelor de lucru, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, manipularea produselor alimentare de origine animală fără respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor și funcţionarea activităţilor în domeniul alimentar în spaţii neînregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Premierul României anunța, zilele trecute, „controale la sânge care să ducă la amendarea tuturor celor care nu respectă legea şi, inclusiv, la suspendarea unor autorizaţii de funcţionare pentru agenţi economici, organizatori de evenimente care în mod sistematic încalcă legea”.

„Sunt deja câteva cluburi care parcă se cer singure, nu le dau numele astăzi, dar le ştie toată lumea. Patronilor le transmit de pe acum mesajul că, dacă nu se potolesc, vom închide aceste cluburi”,afirma premierul Ludovic Orban.

Nelu Tătaru: „Dacă unii dintre noi vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge și la starea de urgență”

Ministrul Sănătății a avertizat că România ar putea reveni la starea de urgență, „dacă unii dintre noi vor încerca și vor vrea cu tot dinadinsul”, subliniind totodată că „o parte din vină o avem cu toții”.

Deși pe teritoriul țării s-a înregistratun nou record de infectări cu coronavirus, Nelu Tătaru consideră că situația încă nu este scăpată de sub control, precizând că mai sunt șanse ca în două-trei săptămâni curba infectărilor să se stabilizeze, iar mai apoi să intre pe o pantă descendentă.

„Carantina o să o putem da la diverse localități când întrunesc niște criterii și avem o transmitere comunitară accentuată. Deocamdată, nu cred că ajungem la starea de urgență, dar dacă unii dintre noi vor încerca și vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge la acea stare de urgență. Mulți dintre noi trebuie să respecte niște reguli, altfel vom ajunge la suprapopularea sistemului medical și la acele imagini din Italia și Spania”, a precizat ministrul într-o intervenție telefonică, joi seara, la Antena 3.

Tags: