Eugen Tomac (PMP): Certificatul COVID simplifică călătoritul. Îl pot obține și cei care au trecut prin boală sau se testează (VIDEO)

Eugen Tomac (PMP): Certificatul COVID simplifică călătoritul. Îl pot obține și cei care au trecut prin boală sau se testează (VIDEO)
Foto: facebook.com/MiscareaPopulara.s3

Eugen Tomac a vorbit sâmbătă, într-o intervenție în emisiunea „TalkB1” prezentată de Ștefan Păscuță pe B1 TV, despre libertatea pe care o oferă cetățenilor Uniunii Europene certificatul digital COVID, aprobat în acesta săptămână de Parlamentul European.

„Cred că este un salt fantastic în acesta perioadă de criză de sănătate pentru că în sfârșit vă exista o aplicare unitară în toată Uniunea Europeană. Cu acest certificat COVID vom putea călători liber. A exista o întreagă campanie de dezinformare cu privire la acest mecanism precum că ni se îngrădesc drepturi, ca cei nevaccinați nu vor avea dreptul să călătorească, lucru fals.
Cei care nu sunt vaccinați și au motive să nu o facă au două opțiuni, cei care au făcut COVID vor putea obține un certificat, la fel ca şi cei care s-au testat în ultimele 72 de ore. Are misiunea de a simplifica lucrurile.Turismul avea nevoie de această soluție pentru că mai bine de un an au fost restricții. Vine ca o gură de oxigen pentru toată economia. Acest instrument ne permite să revenim la viață de dinainte din pandemie”
, a spus Tomac.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a anunţat joi, 10 iunie, ca certificatul digital european pentru COVID-19 va deveni operaţional în România la 1 iulie.

Miercuri, 9 iunie, Parlamentul Europeana aprobat oficial documentul menit să faciliteze călătoriileîn interiorul Uniunii Europene.

„Certificatul digital european pentru COVID va apărea la 1 iulie şi are rolul de a facilita călătoriile intre statele membre la nivel european. Chiar astăzi a avut loc o şedinţă cu toate instituţiile implicate pentru a finaliza toate detaliile necesare. Statul roman va face acest lucru. Va fi un website prin care acest certificat va putea fi descărcat pentru cele trei situaţii (vaccinat, testat sau vindecat – n.r.) începând cu data de 1 iulie. Nu exista în momentul de fată în România posibilitatea folosirii acestui certificat. Oficial, în România, acest certificat digital european pentru COVID-19 va deveni operaţional la 1 iulie. O să fie un QR code, o să-l avem şi pe telefon şi se vor evita cozile la graniţa”, a afirmat Baciu la Senat.

Urmăriți B1TV.ro și pe