Încă un deces în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș”. Bilanțul tragediei a ajuns la 16

Încă un deces în urma incendiului de la Institutul Matei Balș. Bilanțul tragediei a ajuns la 16
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Încă o victimă a incendiului de la Institutul „Matei Balș” a decedat.Este vorba despre un bărbat care era internat în Pavilionul V al Institutului „Matei Balș”, chiar acolo unde au izbucnit flăcările uriașe.Acesta avea vârsta de 81 de an și fusesetransferat după incendiu în Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”. Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2 și prezenta multiple afecțiuni asociate.

Până în acest moment, 16 persoane afectate de fum și foc au murit, iar alte câteva zeci se află în stare gravă, după teribilul incendiu de pe 29 ianuarie.

Un alt bărbat în vârstă de 89 de ani, diagnosticat cu o formă deseveră de COVID-19 și multiple afecțiuni asociate, a murit luni,care după ce scăpase cu viață din incendiu, fusese transferat într-un alt pavilion al aceluiași spital.

Alte două persoane și-au pierdut viața sâmbătă.În primul caz este vorba despre un bărbat în vârstă de 73 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” din Bucureşti. Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2 şi prezenta multiple afecţiuni asociate.

Totodată, un bărbat în vârstă de 91 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr Victor Babeş”, s-a stins din viață. Pacientul, care se afla în secţia de ATI, a fost diagnosticat cu o formă severă SARS COV-2 şi avea comorbidităţi. În ambele cazuri, ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului.

Prima demisie după tragedia de la Spitalul „Matei Balș”

Luni a fost anunțată prima demisie din cabinetul ministrului Vlad Voiculescu, de la Ministerul Sănătății, după tragedia de la Spitalul Matei Balș, din București. Ștefan Voinea, consilier învestit cu responsabilități de comunicare, se pregătește să se retragă din scenă, informează surse din cadrul instituției, citate de ȘtiripeSurse.ro.

Tensiunile de la Ministerul Sănătății își spun cuvântul. Scandalul de după incendiul de la „Matei Balș”, înțepăturile cu CNCAV, organismul condus de către colonelul Valeriu Gheorghiță și secretarul de stat Andrei Baciu, respectiv comunicatul alarmant cu privire la reacțiile adverse ale vaccinului, după administrarea celei de-a doua doze BioNTech Pfizer, sunt doar o parte a motivelor care s-au acumulat într-un timp foarte scurt. Astfel, se pregătește demisiaconsilierului Ștefan Voinea.

Ultima oră