Procurorul general al României, despre expertiza în cazul dezinfectanților de la Hexi Pharma: Produsele ar fi fost diluate în limitele legale (VIDEO)

Procurorul general al României, despre expertiza în cazul dezinfectanților de la Hexi Pharma: Produsele ar fi fost diluate în limitele legale (VIDEO)

Augustin Lazăr, procuror general al României, a făcut declarații publice după finalizarea expertizei în cazul dezinfectanților firmei Hexi Pharma, afirmând că au fost și rezultate negative și pozitive. Testele realizate de Institutul Cantacuzino au infirmat o diluare exagerată, cele mai multe analize arătând că produsele Hexi Pharma ar fi fost diluate în limitele legale.

Multe dintre produsele diluate produse de compania lui Dan Condrea erau eficiente conform procurorului genial, care a afirmat că acest lot testat e cel ridica de organele de cercetare în urma controlului efectua și că vor mai urma și alte loturi să fie verificate.

"Ne gândim, pregătim teste care să fie efectuate la institute din străinătate. Este o procedură în curs. Este o procedură mai complicată. Rezultatele (produselor Hexi Pharma) sunt de ambele tipuri, și negative, și pozitive. Doar în final se va putea stabili, în ce măsură ele sunt relevante. Relevanța concluziilor este cea finală. Urmează alte teste care se vor efectua și va fi un ansamblu de loturi în final, care vor da tonul”, a declarat Procurorul General, Augustin Lazăr, la sediul CSM.

Augustin Lazăr a afirmat că nu se grăbește să ofere concluzii și așteaptă mai multe date, unele teste fiind în favoarea companiei HexiPharma, dar existând și probe care sunt neconforme.

În primăvara lui 2016, presa românească a dezvăluit că în sistemul sanitar erau folosiți pe scară largă dezinfectanți diluați achiziționați de la firma Hexi Pharma, care fusese implicată într-un scandal similar încă din 2006.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie face cercetări în cazul companiei Hexi Pharma pentru infracţiunea de "participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor". Procurorii au stabilit că firma Hexi Pharma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vânzarea în 152 de spitale de produse biocide neconforme, începând din 2014.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, în vârstă de 41 de ani, a murit în 22 mai, după ce a intrat cu maşina într-un copac, pe un drum judeţean, între localităţile Corbeanca şi Buftea.

Procurorul general al României, despre expertiza în cazul dezinfectanților de la Hexi Pharma: Produsele ar fi fost diluate în limitele legale

#DIRECT_ONE_7eexwv#

Urmăriți B1TV.ro și pe