Cât de departe s-a răspândit noua tulpină a COVID-19, apărută în Marea Britanie. Lista completă a celor 33 de țări

Cât de departe s-a răspândit noua tulpină a COVID-19, apărută în Marea Britanie. Lista completă a celor 33 de țări
FOTO: Pixabay.com

Turcia este ultima țară în care virusul B.1.1.7, noua tuplină de COVID-19, apărut în Marea Britanie, s-a răspândit. De la 1 ianuarie, Turcia și-a închis oficial granițele față de persoanele care sosesc din Regat, motivul fiind acela că au descoperit deja 15 persoane infectate cu noua tulpină de COVID-19, identificate în rândul călătorilor care s-au întors recent din Marea Britanie.

Astfel, Turcia a devenit țara cu numărul 33 pe lista statelor în care a fost descoperit virusul B.1.1.7, noua tulpină de COVID-19.

În Turcia, virusul ar fi fost detectat doar la persoanele revenit din Marea Britanie

Potrivit Digi 24, ministrul turc al Sănătății a anunțat că varianta B.1.1.7 a fost descoperită doar în rândul persoanelor revenite din Regatul Unit, iar acestea se aflau în izolare la domiciliu.

Ulterior, au fost efectuate anchetele epidemiologice, iar imediat după ele izolate și persoanele cu care acestea au intrat în contact.

Mai mult decât atât, Turcia a efectuat o serie de controale, la nivel național, rezultând că noua tuplină de COVID-19, virusul B.1.1.7, a fost descoperit doar în rândul persoanelor care au revenit din Regatul Unit, scrie sursa citată mai sus.

Lista țărilor în care a fost identificată noua tuplină

Începând de vineri, lista țărilor în care a fost identificată infecția cu noua tuplină a COVID-19, a crescut la 33, iar pe lângă Marea Britanie, SUA și Turcia, ea include:

Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, China, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania , Islanda, India, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Iordania, Liban, Malta, Olanda, Norvegia, Pakistan, Portugalia, Singapore, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Elveția, Emiratele Arabe Unite și Taiwan.

De ce este mai periculoasă noua tuplină

Virusul B.1.1.7, noua tuplină a COVID-19 descoprită în Regatul Unit nu este periculoasă pentru că ar determina o formă mai gravă a bolii, ci pentru rapiditatea cu care se răspândește în rândul populației.

Astfel, una dintre cele mai importante consecințe ale noii tuplini este numărul mare de îmbolnăviri și spitalizări, înd condițiile în care tot mai multe țări se confruntă deja cu un număr ridicat de cazuri zilnice de COVID-19.

Urmăriți B1TV.ro și pe