CORONAVIRUS | Franța depășește pragul de 10.000 de decese cauzate de COVID-19. Specialiștii trag semnalul de alarmă: „Încă nu am atins apogeul”

CORONAVIRUS | Franța depășește pragul de 10.000 de decese cauzate de COVID-19. Specialiștii trag semnalul de alarmă: Încă nu am atins apogeul
foto: Pixabay

Franța a înregistrat oficial peste 10.000 de decese marți cauzate de infecțiile cu coronavirus, devenind a patra țară care depășește acest prag după Italia, Spania și Statele Unite.

Numărul total de decese cauzate de Covid-19 a crescut ajuns la 10.328, a anunțat Jérôme Salomon, șeful autorității de sănătate publică, într-o conferință de presă, avertizând că „epidemia își continuă evoluția”.

Salomon a declarat că 7.091 de decese au fost înregistrate în spitalele franceze începând cu 1 martie. Alte 3.237 de persoane au murit în casele de îngrijire pentru persoanele în vârstă, a adăugat oficialulu francez, dând o cifră mult mai mare decât cea raportată luni, scriefrance24.com.

Franța, care este blocată încă din 17 martie, oferă acum un număr de decese combinate zilnice în spitale și case de îngrijire. Anterior, aceasta acordase taxa internă doar la spital.

Peste 30.000 de persoane au fost tratate în spitale din întreaga țară, cu 7.131 de cazuri în terapie intensivă, a adăugat Salomon.

„Suntem în faza ascendentă a epidemiei, chiar dacă aceasta încetinește un pic”, a avertizat el. „Încă nu am atins apogeul”.

Numărul de decese de 10.328 include cele 597 de decese în spitale, în ultimele 24 de ore, potrivit unei actualizări guvernamentale.

Oficialii de la Paris au declarat că vor interzice jogging-ul singur în timpul zilei, întrucât oamenii continuă să dezbracă regulile de blocare anti-coronavirus.

Bilanțul pandemiei de coronavirus s-a extins în 209 țării și teritorii, numărul cazurilor confirmate ajungând la 1,39 de milioane

Bilanțul pandemiei de coronavirus s-a extins în 209 țării și teritorii, numărul cazurilor confirmate ajungând la 1,39 de milioane. Totodată, au fost înregistrate peste 79.000 de decese printre persoanele contaminate. Bilanțul vindecărilor este de circa 297.000.

Italia rămâne cel mai afectat stat din lume, în ceea ce privește decesele.

Pe de altă parte, SUA și Spania sunt națiunile cu cele mai multe îmbolnăviri de pe glob, iar cazurile confirmate de cele două țări le-au depășit de mult numeric pe cele din China continentală.

Un număr de 604 persoane au decedat înItalia, în ultimele 24 de ore, astfel că bilanțul fatalităților din peninsulă a urcat la 17.127 – cel mai mare din lume, peste cel înregistrat de SUA.

Pe de altă parte, bilanțul pandemiei de coronavirus dinSUAindică luniun număr de377,605 de îmbolnăviri, cu 10.601de noi cazuri, față de ziua precedentă. De asemenea, numărul persoanelor decedate a crescut cu913, față de ultima raportare ajungând la11,784.