Germania cere autorităților ruse eliberarea lui Aleksei Navalny. Pedeapsa este o lovitură dură la adresa libertăţilor fundamentale şi a statului de drept

Germania cere autorităților ruse eliberarea lui Aleksei Navalny. Pedeapsa este o lovitură dură la adresa libertăţilor fundamentale şi a statului de drept
foto: Hepta.ro / Sputnik / Sputnik

Autoritățile germane solicită Rusiei eliberareaurgentă din arest a lui Aleksei Navalny. Ministrul de externe german Heiko Maas a transmis căpedeapsaopozantului esteo ”lovitură dură” la adresa libertăților fundamentale.

„Verdictul de astăzi împotriva lui Aleksei Navalnîi este o lovitură dură la adresa libertăţilor fundamentale şi a statului de drept în Rusia. Navalnîi trebuie eliberat imediat”,a scris Maas într-un mesaj postat pe Twitter, potrivit g4media.ro.

Germania a condamnat violențele forțelor de ordine împotriva manifestanților rușicare au ieșit în stradă să ceară eliberarea luiNavalny.

Aleksei Navalnîi a fost condamnat la închisoare cu executare

Aleksei Navalnîi a fost condamnat, marți, la peste doi ani și jumătate de închisoarecu executare de o instanță rusă, sub acuzația că a încălcat termenii probațiuniiîn timp ce se recupera în Germania după ce a fost otrăvit cu un agent neurotoxic.

În vârstă de 44 de ani, cel mai proeminent critic al Kremlinului a fost arestat în 17 ianuarie, la revenirea din Germania, unde a stat cinci luni de zile pentru a se recupera după ce a fost otrăvit cu un agent neurotoxic, un atac pe care îl pune pe chiar pe seama Kremlinului, potrivit Euronews.

Autoritățile ruse neagă acuzația și susțin, în ciuda testelor efectuate de mai multe laboratoare europene, că nu dețin nicio probă care să ateste că Navalnîi a fost otrăvit. Serghei Lavrov, minstrul rus al Afacerilor Externe, a acuzat din nou țările occidentale că au eșuat în a fi transparente cu scopul de „a promova o poziție anti-rusă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe