Kim Jong-un, vizită surpriză la Beijing, într-un tren blindat (VIDEO)

Kim Jong-un, vizită surpriză la Beijing, într-un tren blindat (VIDEO)

Liderul nord-coreean Kim Jong-un s-ar fi deplasat în China, la Beijing, în cadrul primei sale vizite în străinătate de la începerea mandatului, în 2011, la bordul unui tren blindat.

Potrivit publicaţiei South China Morning Post, starea de securitate de la Pensiunea de stat Diaoyutai și de la gara din Beijing a revenit repede la normal în după-amiaza zilei de marți, după ce distinctivul tren verde în care se presupune că se afla Kim Jong-un a pornit înapoi spre Phenian.

Două surse, care au dorit să-şi păstreze anonimatul, au confirmat că oaspetele misterios era liderul nord-coreean.
„Nu era sora lui Kim, era Kim însuși”, a spus una dintre surse.

Ministerul chinez de externe încă nu a confirmat vizita lui Kim Jong-un sau a vreunei delegații nord-coreene.

Un oficial din cadrul Departamentului Internațional al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez, care se ocupă de relațiile cu Coreea de Nord, a declarat publicaţiei citate că nu are informații cu privire la acest subiect.

South China Morning Post notează că este tradițional faptul că vizitele în China efectuate de către liderii nord-coreeni sunt anunțate numai după ce aceştia au părăsit țara.

Nu sunt deocamdată disponibile alte informaţii privind vizita lui Kim Jong-un, scopul sau itinerariul acesteia.

Vizita a venit, totuşi, pe fondul relaxării tensiunilor din peninsula coreeană, după ce oficialii nordului și sudului au convenit să reia discuțiile, iar președintele american Donald Trump a dat undă verde negocierilor directe cu liderul nord-coreean.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.