CORONAVIRUS | Rusia: Moscova, plasată în izolare timp de o lună

CORONAVIRUS | Rusia: Moscova, plasată în izolare timp de o lună
Foto: pixabay.com

Moscova a fost plasată, de luni în izolare, pentru o lună, după ce numărul de cazuri de coronavirus a depășit 1.000 în weekend.

Anunțul a fost făcut de primarul capitalei Rusiei, Serghei Sobyanin.

Măsura se va aplica tuturor rezidenților, indiferent de vârstă.

Conform decretului, locuitorilor Moscovei li se permite părăsirea casellor doar pentru asistență medicală de urgență, călătoria la serviciu dacă cineva nu poate lucra de la distanță, mersul la cel mai apropiat magazin sau farmacie, plimbarea animalelor de companie pe o rază de 100 de metri de reședința lor și aruncarea gunoiului.

Oamenii care își părăsesc casele trebuie să mențină o distanță de cel puțin 1,5 metri între ei.

Edilul a precizat că primăria Moscovei va implementa un sistem de „monitorizare inteligentă” pentru aplicarea noilor reguli.

El a mai subliniat că nu vor exista restricții la intrarea sau ieșirea din oraș, scrie themoscowtimes.com.

Totodată, transportul public va rămâne deschis.

Până în prezent, capitala Rusiei a confirmat 1.014 cazuri de coronavirus, ceea ce a făcut ca Moscova să devină epicentrul pandemiei din țară.

Reamintim că în Rusia, 1.836 de persoane au fost testate pozitiv cu noul virus, dintre care 9 s-au stins din casă, iar 8 sunt în stare critică. Cu toate aacestea, 66 de oameni s-au recuperat.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ridicat izbuncnirea de coronavirus la nivelul pandemie. Sunt peste 735.000 de cazuri la nivel global, peste 156.000 dintre acestea recuperate. Numărul deceselor a depășit de 34.800 de oameni.

România a ajuns la 1.952 de cazuri de COVID-19, cu 192 depistate doar de la ultima informare. La ATI sunt internați 53 pacienți, dintre care 33 în stare gravă.

Dintre cele 1.952 de cazuri, 180 au fost declarate vindecate și externate, respectiv 55 la Timișoara, 85 la București, 19 la Iași, 7 la Craiova, 11 la Constanța și 3 la Cluj. Din nefericire, alte 44 persoane s-au stins din viață.

De asemenea, amintim că, pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 9.464 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 124.235 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti