Premierul Greciei: Vom aștepta răbdători până când instituțiile creditoare vor deveni "realiste"

Premierul Greciei: Vom aștepta răbdători până când instituțiile creditoare vor deveni "realiste"
Foto: pressalert.ro

Premierul grec Alexis Tsipras a afirmat, luni, că Atena este dispusă să aștepte până când creditorii internaționali vor deveni mai „realiști” în cererile lor referitoare la reformele de care depinde finanțarea Greciei, informează AFP, potrivit  Agerpres.

“Vom aștepta răbdători până când instituțiile vor deveni realiste”, a declarat premierul pentru publicația Ephimerida ton Syndakton. Una dintre reformele propuse de creditori, care a stârnit controverse, a fost tăierea pensiilor.

Premierul grec a afirmat că Atena a propus creditorilor săi, UE și FMI, un “proiect și contrapropuneri documentate”, făcând numeroase concesii de la începutul negocierilor.

Alexis Tsipras este de părere că “unii consideră drept slăbiciune dorința noastră sinceră (a Atenei) de a ajunge la o soluție și pașii făcuți de noi pentru a reduce diferențele”.

În acest context, acesta îi invită pe toți negociatorii să mediteze la faptul că: „Grecii nu sunt doar moștenitorii unei lungi istorii de luptă. Ei duc de asemenea pe umerii lor demnitatea unui popor și speranța popoarelor din Europa”.

Negocierile dintre Grecia și creditorii săi internaționali, începute sâmbătă, s-au încheiat duminică fără un acord, din cauza divergențelor care încă există între cele două părți, a anunțat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene (Detalii AICI)

Tags: