Scopul vizitei lui Traian Băsescu în SUA ar fi semnarea unor documente militare

Scopul vizitei lui Traian Băsescu în SUA ar fi semnarea unor documente militare

Doctorul în științe militare Octavian Mitu a declarat, luni, la emisiunea „Ultimul cuvânt” difuzată de B1 TV, despre vizita președintelui Traian Băsescu în Statele Unite, că această vizită se va concentra pe semnarea unor acorduri militare.

Vizita președintelui Traian Băsescu în America se va concentra pe semnarea unor acorduri militare foarte importante. Ăsta este scopul acestei vizite de mâine„, a declarat Mitu.

Acesta a precizat că astfel de acorduri se semnează în mod normal de miniștrii de Externe, deplasarea lui Traian Băsescu având scopul de a amplifica importanța acestora.

În general aceste acorduri se semnează la nivel de ministru de Externe. Eu consider că președintele face această deplasare mai mult pentru a arăta importanța pe care o dă România semnării acestor acorduri„, a explicat doctorul în științe militare.

În ceea ce privește amplasare scutului american anti-rachetă în România, Octavian Mitu a declarat că dacă acesta va fi semnat, marți, atunci România va căpăta un rol principal în privința construcției lumii moderne.

Acest act semnat va face din România un furnizor de efecte de securitate„, a conchis Mitu.

Vizita președintelui Băsescu în SUA ar avea conotații militare

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_10611').select();" id="embed_text_10611" />
Urmăriți B1TV.ro și pe