Şeful poliţiei Capitoliului şi-a anunţat demisia, după incidentele violente din clădirea Congresului SUA

Şeful poliţiei Capitoliului şi-a anunţat demisia, după incidentele violente din clădirea Congresului SUA

Şeful poliţiei Capitoliului, Steven Sund, și-a anunțat demisia, după asediul susținătorilor lui Donald Trump asupraclădirii Congresului din Statele Unite ale Americii.

Demisia lui Steven Sund a fost cerută de preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, după ce forţele federale responsabile cu protejarea Congresului nu au reuşit să îi împiedice pe susţinătorii violenţi ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump să atace clădirea Capitoliului. Sund urmează să plece din funcție începând cu 16 ianurie.

Joi, conducerea poliției Capitolului a oferit primele detalii despre violențele cu care au fost întâmpinați protestatarii. Într-o declarație, Sund a detaliat acțiunile , spunând că Poliția Capitolului și alți ofițeriau fost „atacați activ” cu țevi metalice și alte arme.

Poliția Capitolului a tras asupra unei femei, în timp ce „protestatarii își forțau drumul spre Camera Camerei, unde membrii Congresului se adăposteau”. Femeia a fost ulterior declarată moartă după ce a fost transportată la un spital din apropiere. Ofițerul implicat a fost pus în concediu administrativ în așteptarea unei anchete comune cu Poliția Capitolului și Departamentul de Poliție Metropolitană.

Peste 50 de polițiști din Capitol și polițiști metropolitane au fost răniți în timpul atacului de miercuri, iar mai mulți au fost spitalizați în stare gravă.

Atacul violent asupra Capitolului SUA a fost diferit de oricare pe care l-am trăit vreodată în cei 30 de ani în care am aplicat legea aici, la Washington, D.C. Menținerea siguranței publice într-un mediu deschis – în special pentru activitățile Primului Amendament – a fost de multă vreme o provocare.„, a spus Sund, potrivitCNN.