Prognoza meteo, azi, 19 mai 2021. Vremea va fi răcoroasă

Prognoza meteo, azi, 19 mai 2021. Vremea va fi răcoroasă
Foto: pixabay.com

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru miercuri, 19 mai 2021. Potrivit acestora, vremea va fi răcoroasă.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 19 mai 2021

Mai exact, astăzi, spre deosebire de ziua anterioară, vremea va fi răcoroasă, exceptând sud-estul și sudul teritoriului, unde va fi apropiată de normal sub aspect termic. Cerul se va înnora treptat începând din sud-vestul țării și, mai ales după-amiaza și noaptea, vor fi averse și descărcări electrice în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, la munte și local în celelalte regiuni. Îndeosebi în cursul nopții, în zona Carpaților Occidentali și pe alocuri în rest, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și, punctiform, 35…50 l/mp. Izolat se va semnala grindină. în zona montană, la altitudini de peste 1800 m, izolat și trecător, spre sfârșitul intervalului, precipitațiile vor fi mixte.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua în jumătatea de est a țării, iar noaptea în sud-vest și, local și temporar, în sud.

Temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade în Dealurile de Vest și 26 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 15 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, vremea va fi normală sub aspect termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și noaptea, când se vor semnala averse și, posibil, descărcări electrice. Vântul va mai avea unele intensificări la începutul intervalului, cu rafale de cel mult 35…45 km/h, dar va slăbi treptat în intensitate.

Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

Prognoza meteo la munte

La munte, vremea va fi instabilă. Cerul se va înnora treptat și, mai ales după orele amiezii, vor fi averse și posibil descărcări electrice. Îndeosebi în cursul nopții, local în zona Carpaților Occidentali și izolat în rest, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și, punctiform, 35…50 l/mp. La altitudini de peste 1800 m, izolat și trecător, spre sfârșitul intervalului, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua, cu viteze mai mari pe crestele Carpaților Orientali.

Valorile termice nu vor avea variații semnificative.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, vremea va fi ușor mai caldă decât normalul termic al perioadei. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 15 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară și noaptea, când vor fi averse, descărcări electrice și condiții de grindină.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua (rafale ce vor depăși 50 km/h). Temperatura apei mării va avea valori de 15…17 grade.

Urmăriți B1TV.ro și pe