Băsescu, despre Ministerul de Interne: Oriunde pui degetul apar urme de corupţie

Băsescu, despre Ministerul de Interne: Oriunde pui degetul apar urme de corupţie
Foto: presidency.ro

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut în urma conferinţei de presă, marţi, despre corupţia existentă în Ministerul Administraţiei şi Internelor, că există mulţi angajaţi pe care îi apreciază şi cărora le stimează munca.

„Puteţi fii convinşi că sunt mulţi oameni pe care îi apreciez pentru munca pe care o desfăşoară în Ministerul Administraţiei şi Internelor”, notează Traian Băsescu.

Cu toate că preşedintele şi-a arătat stima funcţionarilor MAI, acesta a mai vrut să sublinieze faptul că ministerul încă nu este complet, fiind la un nivel nedezvoltat.

„Totuşi ministerul nu este la nivelul la care ar trebui să fie un minister specific unui stat european. Oriunde pui degetul apar fapte de corupţie, fie că vorbim de ce am văzut la Piteşti, fie de ce am văzut prin frontiere, fie că vorbim de criminalităţi la nivel local”, a mai susţinut Traian Băsescu.

Băsescu, despre corupţia din MAI

Mai mult, preşedintele a sfătuit membrii MAI să aibă integritate şi atitudine cât mai onestă în munca pe care o fac.

„Fără o selecţie a oamenilor pe bază de calitate, profesionalism şi integritate nu avem şanse nici să facem un minister eficient, nici nu avem şanse să garantăm siguranţă cetăţenilor”.

De asemenea, Traian Băsescu a mai declarat că România poate funcţiona normal numai dacă MAI acţionează în parametrii normali, iar grupurile de crimă organizată vor fi anihiliate.

„Esenţial pentru România este ca organizaţiile să funcţioneze în parametrii normali. Se vede la mare distanţă unde poliţia este tolerantă cu grupurile de crimă organizată (…) cred că trebuie să vă menţineţi priorităţile şi ele nu trebuie să fie doar declarative. Lupta împotriva evaziunii fiscale trebuie să pulverizeze grupurile organizate”.

La finalul conferinţei, Băsescu le-a spus membrilor MAI schimbările pe care vrea să le vadă în minister.

„Aş vrea ca anul 2011 nu numai să confirme a doua jumătate a anului 2010, dar vreau să fie un an al succcesului dumneavoastră, un an în care luptaţi împotriva corupţiei, un an în care vă reformaţi”.

Ultima oră
18:35 - Doar 8.103 persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză, în ultima zi. Datele complete
18:09 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
17:41 - Sorin Grindeanu: Eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti, pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare. Dacă am renunța la taxă, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR
17:14 - Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat
16:48 - Sorin Grindeanu: În România nu avem cotă unică, asta e o prostie / S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal
16:26 - Tânără cu dizabilităţi dintr-un centru din Vâlcea, cu fractură la un picior netratată de jumătate de an şi cu malnutriţie severă / Parchetul a deschis dosar penal
15:47 - Sorin Grindeanu: Judeţele Brăila şi Galaţi au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, prin dezvoltarea infrastructurii de transport. Podul trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor
15:22 - Austria are câini noi de pază
15:10 - Dragoș Săvulescu a devenit tătic cu ajutorul unei mame surogat. Mesajul consoartei fostului acționar
14:35 - Adrian Negrescu: Coșul de cumpărături de Crăciun, mai scump cu până la 40% fața de anul trecut. Vom mâncă mai puțin, la calitate mai slabă. Scumpirile vor continua (VIDEO)