Cererea de revocare a Avocatului Poporului, pe ordinea de zi a Birourilor permanente reunite astăzi. Ludovic Orban a explicat motivele pentru care se dorește înlocuirea Renatei Weber

Cererea de revocare a Avocatului Poporului, pe ordinea de zi a Birourilor permanente reunite astăzi. Ludovic Orban a explicat motivele pentru care se dorește înlocuirea Renatei Weber
Foto: Inquam Photos / George Călin

Marți, Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului se reunesc în ședință, iar pe ordinea de zi se află și cercerea de revocare din funcție a Avocatului Poporului, dar și respingerea rapoartelor de activitate în cazul Raiodului și Televiziunii Publice. Miercuri urmează să fie convocat plenul reunit, după cum a anunțat președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, în cursul zilei de luni, scrie Agerpres.

„Vor mai fi puncte pe care le considerăm importante la reuniunea Birourilor permanente reunite în vederea plenului, cum ar fi cererea de revocare a Avocatului Poporului, alături de raport. Este raportul prezentat de Avocatul Poporului. De asemenea, am discutat la nivelul coaliţiei să introducem pe ordinea de zi respingerea rapoartelor depuse de conducerea Televiziunii Române şi a Radioului Public. Există mai multe proiecte legislative privitoare la modificarea legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor, depuse de PNL şi USR, am înţeles că există şi o propunere din partea opoziţiei privitoare la desfiinţarea pensiilor speciale pentru parlamentari. O să fie puncte de introdus pe ordinea de zi şi ar fi trebuit să fie rezolvate încă din legislatura trecută”, a anunțat liderul PNL, Ludovic Orban.

În cursul zilei de luni, președintele Camerei Deputaților a criticat atitudinea Avocatului Poporului, în timpul pandemiei și a explicat că acesta este motivul pentru care Renate Weber trebuie să fie înlocuită din funcție.

„Toată atitudinea Avocatului Poporului în perioada în care a fost numită în funcții, faptul că a generat excepții de neconstituționalitate la CCR care au fost respinse, atitudinea din timpul pandemiei care a generat extrem de multe probleme în apărarea sănătății și vieții oamenilor și, în general, conduita partizată în legătură cu procesul de legiferare și cu proiectele de legi adoptate de Parlament”, sunt reproșurile pe care peședintele Camerei i le aduce Avocatului Poporului, Renate weber.