CORONAVIRUS. Spitalul Județean din Suceava, militarizat. Nelu Tătaru: ‘Vor fi testați cei din linia întâi. În acest moment sunt internate 324 de persoane’ (VIDEO)

CORONAVIRUS. Spitalul Județean din Suceava, militarizat. Nelu Tătaru: ‘Vor fi testați cei din linia întâi. În acest moment sunt internate 324 de persoane' (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Minisistrul Sănătății, Nelu Tătaru, a mers, joi, al Suceava, focarul de coronavirus al României.

După demisia noii conduceri, de miercuri seară, situația din zonă risca să scape de sub control. Astfel că, joi doctorul militar col. Daniel Ionuţ Derioiu a preluat funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU).

Totodată, ministrul Sănătății a precizat că ‘noua conducere va comunica în stil militar.’

De asemenea, Tătaru a mai spus că vor fi testați medicii suceveni din linia întâi precum, precum și contacții acestora, precizând că în acest moment sunt internate 324 de persoane la unitatea medicală din oraș.

‘Vor fi testați cei din linia întâi, personalul medical, precum și contacții contacților, în ritmul în care avem un rezultat pozitiv’, a spus Tătaru.

Ministrul Sănătății a mai precizat că va avea o discuție și cu primarul Ion Lungu, după ce va fi testat negativ pentru coronavirus și va părăsi spitalul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cine a preluat conducerea Spitalului Județean Suceava

Medicul militar col. Daniel Ionuț Derioiu a preluat, joi, funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență (SJU), a anunțat vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Viorel Seredenciuc, potrivit Agerpres.

El a spus că a luat oficial notă de demisia lui Florin Filip din funcția de director interimar al SJU Suceava și a semnat dispoziția prin care șeful unității medicale a fost numit director interimar colonel Daniel Ionuț Derioiu, medic la Spitalul Militar de Urgență „Regia Maria ”din Brașov, în urma căreia își va înființa noua echipă de conducere a spitalului.

COVID-19. Suceava este ‘Lombardia României’

Cea mai gravă situație de la noi din țară se află la Suceava. Din cele peste 2000 de cazuri înregistrate la nivel național, 701 cazuri dsunt la Suceava

În acest context, noua conducere a Spitalului Suceava a demisionat miercuri seară, la doar o săptămână de câd fusese numită.

Mangerul Florin Filip și directorul medical Doina Ganea Motan au ales să plece din funcții. (Detalii AICI)

Din conducere a mai rămas doar directorul de îngrijiri medicale Mihaela Hreceniuc. Aceasta nu a demisionat, dar este în izolare la domiciliu.

Au existat demisii și în rândul medicilor, care s-au plâns că nu au echipamente de protecție pentru a putea lupta ciu noul coronavirus.

Dată fiind situația gravă de acolo, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru şi secretarul de stat Ionel Oprea, medic militar, merg joi la Suceava pentru gestionarea situației

Noua conducere fusese numită în data de 25 martie, când Ministerul Sănătăţii a propus suspendarea contractului pentru managerul Vasile Râmbu.

România, primul loc în Europa Centrală și de Est la numărul deceselor provocate de COVID-19 / Situația pe județe

Amintim, de asemenea, că România a trecut, luni, în Scenariul 4. La nivelul țării, joi, sunt 2.738 cetățeni infectați cu virusul COVID-19, cu 278 cazuri noi față de raportarea făcută miercuri.

Totodată, 94 de persoane infectate cu COVID-19 au murit. (Detalii AICI)

Cele mai grave situații sunt în județul Suceava și în Municipiul București.

La polul opus, județele cu cele mai puține cazuri confirmate sunt Alba (9), Vaslui (9), Olt (8), Gorj (7), Vâlcea (7), Sălaj (6), Tulcea (6), Harghita (0).

VEZI AICI DISTRIBUTIA INTEGRALĂ PE JUDEȚE A CAZURILOR

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:31 - Gigi Becali nu lasă FCSB „moștenire”: „Când mor eu, la revedere! Nu las echipa familiei. O ia Talpan. O iau Pițurcă și Tudorel Stoica”
14:27 - O funcționară de bancă din județul Sibiu este acuzată că a furat sume mari de bani din conturile clienților. Prejudiciul este imens
14:25 - Importurile de carburanți din Rusia, interzise / Șoferii cu mașini pe motorină ar putea plăti mai mult la pompă
14:24 - O bătrână imobilizată la pat din Vaslui a fost lovită, udată și lăsată în ger: „E vorba de o bucată mică de pământ”
14:20 - Tanczos Barna, despre Rabla local: Vom porni programul în martie. Are o finanțare de 240 de milioane de lei
14:06 - Românilor le lipsește educația financiară. Nu știu ce să facă cu banii pe care îi pun deoparte: „Muncești atât de mult pentru a-i face și atât de puțin pentru a le crește valoarea”
14:04 - O femeie a fost dată în judecată de un prieten pentru că nu a vrut să aibă o relație amoroasă cu el. Bărbatul îi cere trei milioane de dolari
14:01 - Adela Popescu, despre o posibilă revenire la „Vorbește lumea”: „Formula de acum este minunată, ei se înțeleg excelent”
14:00 - Donald Trump: Chiar și acum, dacă aș fi președinte al SUA, aș putea negocia o pace între Rusia și Ucraina în 24 de ore. Slăbiciunea și incompetența lui Joe Biden ne-au adus în pragul unui război nuclear
13:56 - 5 sfaturi pentru un stil de viață sănătos / Cum să te bucuri de aspectele vieții tale