Dosar de Politician: Oligarhul Vladimir Plahotniuc și rușii preiau în forță Republica Moldova. Ponta a intrat în anturajul acestui controversat moldovean (VIDEO)

Dosar de Politician: Oligarhul Vladimir Plahotniuc și rușii preiau în forță Republica Moldova. Ponta a intrat în anturajul acestui controversat moldovean (VIDEO)

Silviu Mănăstire a vorbit vineri la ”Dosar de politician” despre luptele în subterane care au loc între România, Statele Unite și NATO de-o parte și Rusia de cealăltă, dar și despre un hățiș de informații care au în centru jocul de putere din Republica Moldova.

Ruşii câștigă decisiv teren în Republica Moldova, iar fostul pământ românesc a reintrat de facto sub controlul Moscovei. Chiar în acest moment la Chișinău, forțele proruse vor să-l impună ca prim-ministru pe controversatul oligarh moldovean, Vladimir Plahotniuc.

Plahotniuc este miliardar în euro, controlează trei partide parlamentare, aproape toată presa de la Chișinău, multe companii de stat și băncile din Moldova; finul lui Plahotniuc este președintele Parlamentului; inima lui Plahotniuc bate la Moscova, iar obiceurile sale în afaceri și politică sunt pe deplin rusești. Plahotniuc este părintele atacurilor raider, (adică al preluărilor în forță), prin care a pus control pe o serie de bănci și companii din Moldova.

Victor Ponta a participat la un eveniment caritabil al miliardarului moldovean organizat de una din fundațiile sale. Ciudat este că Plahotniuc și Ponta au dezvoltat o relație de amiciție și de sprijin politic reciproc. În ultimii trei ani Ponta a făcut cărare la Chișinău căutând tot felul de pretexte pentru a-i ajuta pe frații de peste Prut. Aici l-a întâlnit foarte des pe acest Plahotniuc.
Mai mult, fostul premier moldovean Iurie Leancă, care se declară proeuropean, a făcut campanie electorală pentru Ponta, iar opinia publică de la Chișinău știe că Leancă este marioneta aceluiași Plahotniuc. Ponta și Leancă spun unul despre celălalt că sunt prieteni. Cum se face însă că premierul României a intrat în anturajul acestui controversat Plahotniuc, cel care este acum adevăratul stăpân al Moldovei? Ce au păzit serviciile secrete românești?

Despre Plahotniuc serviciile românești și cele ale NATO știu că este cetățean român, el are de fapt două identități paralele în România. În pașaportul românesc Plahotniuc poartă numele de Vladimir sau Vlad Ulinici. Informații publicate de jurnaliștii de investigație din Scoția arată că Plahotniuc ar avea legături cu ceea ce se numește „jaful secolului”, prin care a fost furat 1 miliard de dolari din băncile din Republica Moldova. Scheme financiare elaborate arată că miliardul de dolari a fost sifonat prin intermediul unor companii fantomă controlate de Plahotniuc și afaceristul Ilan Shor.

Victor Ponta nu a explicat ce fel de relație are cu Plahotniuc. La fel, fostul premier a stârnit controverse în anii 2013 și 2014, când în mod succesiv a vizitat mai multe țări din fosta Federație Rusă. Ponta a avut întâlniri în Kazakstan și Azerbaidjan cu reprezentanții companiilor petroliere Kazmunaigaz și SOCAR. Pentru Kazmunai guvernul Ponta a aprobat o ștergere de datorii uriașă în valoare de câteva sute de milioane de dolari în afacerea Rompetrol – compania cumpărată de kazahi de la Dinu Patriciu.

În tot acest hățiș de informații și relații care au în centru jocul de putere din Republica Moldova este clar că România, Statele Unite și NATO de-o parte și Rusia de cealăltă, se luptă în subterane. Dacă tot s-a întrebat Victor Ponta de ce a pierdut alegerile prezindențiale, fostul premier ar trebui să-și aducă aminte de implicarea prietenului său Sebastian Ghiță în alegerile din Moldova.

Procurorii DNA lucrează la un dosar în care Ghiță este suspectat că a finanțat cumpărarea de voturi in Republica Moldova pentru Ponta cu suma de 350 de mii de euro. Evident, Seby Ghiță îl cunoaște foarte bine pe același oliharh Vladimir Plahotniuc, care nu este nici el străin de modul în care s-a făcut campanie pentru Ponta la Chișnau.

Viața politică și economică din România este influențată de lupta dintre Occident și Rusia: lupta anticorupție făcută de DNA (cu toate lucrurile bune sau mai puțin bune), schimbarea guvernului Ponta și ascensiunea lui Cioloș sunt doar episoade dintr-un război mai mare.

Dosar de Politician: Oligarhul Vladimir Plahotniuc și rușii preiau în forță Republica Moldova

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
17:16 - Andrei și Ileana Stana Ionescu, lucruri neștiute despre maestrul Alexandru Arşinel: „Era un om tare gospodar, îi plăcea să migălească lucrurile”
17:11 - Edi Iordănescu, reconfirmat de FRF în funcția de selecționer, pentru preliminariile EURO 2024. Cu el la cârmă, Naționala de fotbal s-a clasat pe ultimul loc în grupele Ligii Națiunilor și a retrogradat
17:05 - Șerban Huidu trece în spatele camerelor de filmat, ca producător TV la Cronica Cârcotașilor
16:49 - Mircea Coșea, despre plafonarea facturilor la energie: „Facem acum fel de fel de cârpeli pe o idee greșită”
16:46 - Tudor Chirilă a fost operat de urgenţă în Germania. Care este starea de sănătate a artistului: „Am sperat că edemul va ceda la tratament, dar țeapă”
16:38 - Republica Moldova, ținta minciunilor alarmiste ale propagandei Rusiei. Un jurnalist rus a postat că România s-ar pregăti să atace trupele de ocupație rusești din Transnistria
16:24 - Previziunea sumbră făcută de Nostradamus al zilelor noastre: „În 2022 va începe Al Treilea Război Mondial” (VIDEO)
16:14 - Rușii au golit bancomatele din Finlanda. O companie de ATM-uri a interzis retragerile de bani cu un card foarte popular în Rusia
16:05 - Medicii din Târgu Mureș au reușit să replanteze mâna amputată a unui bărbat. Operația a durat 10 ore
16:02 - Nicolae Ciucă: „Pensiile nu vor crește cu mai mult de 11%” / Ce a spus premierul despre eliminarea pensiilor speciale (VIDEO)