Florin Cîțu: Astăzi depășim 3,5 milioane de persoane vaccinate anti-COVID-19 în România, cu o doză sau două

Florin Cîțu: Astăzi depășim 3,5 milioane de persoane vaccinate anti-COVID-19 în România, cu o doză sau două
FOTO: Facebook: Guvernul României

Premierul Florin Cîțu a anunțat, vineri, că în cursul acestei zile România va depăși pragul de 3,5 milioane de persoane vaccinate anti-COVID-19.

„Astăzi depășim 3,5 milioane persoane vaccinate în România, cu o doză sau două. Și tot astăzi, la ora 16.00, începe Maratonul Vaccinării în București. Avem 50 de puncte de vaccinare deschise în două locații: Sala Palatului și Biblioteca Națională. La ora 18.00 voi fi prezent la Sala Palatului, să încurajez românii să se imunizeze pentru a reveni la normalitate. V-am spus, dacă aș putea, m-aș mai vaccina o dată.

Rock on, Romania! Suntem din ce în ce mai aproape de revenirea la normalitate!”, a scris șeful Guvernului, pe Facebook.

Anterior, Cîțu afirmase că românii nu au nicio scuză să nu se vaccineze:„Guvernul a făcut un efort și avem doze disponibile pentru toată lumea, avem centre de vaccinare, din acest weekend ne putem vaccina și fără programare, doar cu buletinul. Deci e vaccin, avem centre de vaccinare, sunt deschise non-stop, se deschide și un maraton în acest weekend. Nu există nicio scuză să nu ne vaccinăm și să revenim la normalitate cât mai rapid”.

Klaus Iohannis, mulțumit de evoluția campaniei de vaccinare anti-COVID-19

Joi, președintele Klaus Iohannis a susținut că România stă extraordinar în ceea ce privește campania de imunizare: „Suntem în situația foarte bună în care avem suficiente doze pentru a intra în această etapă. Noi, în România, stăm extraordinar de bine cu această campanie de vaccinare. În altă parte lucrurile, sunt încă în organizare”.

Șeful statului a mai spus că a fost eliminată complet birocrația din campania de imunizare, prin urmare românii nu trebuie decât să se prezinte pur și simplu la un centru de vaccinare pentru a primi serul.

„Nu vreau să ne amăgim singuri – pandemia nu a dispărut, virusul e în societate. Trebuie să respectăm în continuare restricțiile! Haideți să ne vaccinăm, ca să revenim la normalitatea pe care ne-o dorim așa de mult!”, a îndemnat Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe