Florin Cîțu: IMM Invest continuă și anul viitor. Ajutorul pentru părinți și șomajul tehnic se vor prelungi și ele în 2021. Lucrăm la cel cu amânarea ratelor. Poate nu vor avea aceeași formă (VIDEO)

Florin Cîțu: IMM Invest continuă și anul viitor. Ajutorul pentru părinți și șomajul tehnic se vor prelungi și ele în 2021. Lucrăm la cel cu amânarea ratelor. Poate nu vor avea aceeași formă (VIDEO)
Foto: Florin Cîțu / Facebook

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a explicat că „majoritatea economiei își revine”. „Știm care sunt sectoarele unde revenirea este mai greoaie și le vom ajuta și pe acestea în perioada următoare”, a subliniat demnitarul liberal, luni seară, în direct pe B1 TV, unde a vorbit și despre strategia liberalilor privind taxele.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, pe B1 TV: „Tot ce am văzut că a funcționat în acest an pentru economie vom prelungi”

„Majoritatea economiei își revine. E adevărat că sunt sectoare în economie care își revin greu și acolo trebuie să menținem acele măsuri pe care le-am luat de la început, pentru susținere în șomaj tehnic, IMM Invest, alte măsuri dacă este nevoie. Premierul a menționat, astăzi, o măsură suplimentară pentru sectorul HoReCa, la care lucrăm, deci știm care sunt sectoarele unde revenirea este mai greoaie și le vom ajuta și pe acestea în perioada următoare”, a declarat Florin Cîțu.

Ministrul Finanțelor a precizat că „măsura șomajului tehnic a funcționat și funcționează până la finalul anului, deci nu a fost niciodată oprită anul acesta”.

„Pe timpul anului au fost companii – sau au fost decizii ale Guvernului, care au fost luate în urma acestei crize de sănătate și dacă a închis un anumit sector și o anumită zonă, acestea au beneficiat de șomaj tehnic. (…) Să nu uităm o măsură care va rămâne, zic eu, și după această criză, acea măsură a muncii flexibile, deci sunt mai multe măsuri pentru a susține forța de muncă, care încă funcționează. Nu trebuie să inventăm altele noi. Pe partea cealaltă, a susținerii investițiilor, IMM Invest continuă și anul viitor. Plafonul este doar epuizat până la 15 miliarde, mai sunt 5 miliarde de lei de epuizat, încă nu s-au epuizat. Aceste măsuri continuă și sunt măsurile care au ajutat la creșterea economică în această perioadă”, a adăugat ministrul.

Întrebat ce face Guvernul pentru sprijinirea angajatorilor din domeniul HoReCa, Florin Cîțu a afirmat: „Până acum, pentru domeniul HoReCa, a fost eliminată plata impozitului specific, deci a fost scutit acest sector de plata impozitului specific până la finalul anului. Au fost și alte măsuri care au ajutat la reducerea taxelor pe care acestea le plăteau pentru clădirile pe care le închiriau etc. IMM Invest a fost o măsură care a fost folosită foarte mult de acest sector și se adresează exact angajatorului, pentru că sunt bani pentru capital de lucru sau investiții, capital de lucru prin care pot să plătească tot felul de facturi, dar în acest moment, așa cum a anunțat premierul, se lucrează la o măsură, un ajutor de stat care, bineînțeles, trebuie să fie aprobat de Comisia Europeană, care va susține o parte din pierderea cifrei de afaceri în 2020 datorită crizei de coronavirus. Sunt măsuri care sunt targetate pentru acest sector, acum au fost multe măsuri”.

„Așa cum vedeți, deja discut despre amânarea ratelor să găsim o formă pentru a o prelungi în 2021. IMM Invest deja l-am prelungit pentru 2021. Alte scheme de ajutor de stat deja au fost prelungite pentru 2021. Vor urma, sunt sigur, și șomajul tehnic, și altele similare. Tot ce am văzut că a funcționat în acest an pentru economievom prelungi”, a adăugat Florin Cîțu, precizând că prelungirea va viza „inclusiv ajutorul pentru părinți”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:54 - Copil dispărut în Galați a fost găsit în Gara de Nord. Românii au primit mesaj RoAlert
22:53 - Marin Gherman: Am văzut o oarecare schimbare de paradigmă în ce a spus Putin. E destul de primejdios. S-a ajuns prea departe în acest vis al unui om care nu gândește la viitor, ci trăiește în trecut (VIDEO)
22:46 - Saveta Bogdan, reacție surprinzătoare la bătaia dintre Anamaria Prodan şi Reghecampf: „Eu i-aș zice să se liniștească…”
22:29 - Presa din Spania susține că Iker Casillas și Shakira formează un cuplu / Ce reacție a avut fostul portar
22:27 - Joe Biden: „America şi aliaţii săi nu vor fi intimidaţi de Putin şi de cuvintele sale nechibzuite”
22:09 - Câte zeci de mii de euro a scos Mario Fresh din buzunar pentru noua sa mașină: „Când munca dă roade”
21:57 - Jurnalistul Marin Gherman, despre anunțul anexării teritoriilor ucrainene: „Evenimentul de astăzi trebuia să fie o mare sărbătoare pentru Rusia, dar ne-a adus aminte de un priveghi”
21:56 - Vladimir Putin a cântat la concertul de anexare din Piața Roșie: „Victoria va fi a noastră” (VIDEO)
21:37 - Bogdan Paraschiv, subsecretar de stat: Guvernul, și mai ales Ministerul Familiei, sprijină tinerii și familiile la început de drum prin programele Student Invest și Family Start (VIDEO)
21:35 - Autoritățile din regiunea natală a ministrului rus al Apărării Serghei Șoigu vor distribui o oaie, doi saci de cartofi și varză familiilor bărbaților mobilizați