Florin Cîțu: Le-am cerut lui Valeriu Gheorghiță și Vlad Voiculescu să înceapă, dacă se poate, mai devreme a treia etapă din campanie de vaccinare anti-COVID-19 (VIDEO)

Florin Cîțu: Le-am cerut lui Valeriu Gheorghiță și Vlad Voiculescu să înceapă, dacă se poate, mai devreme a treia etapă din campanie de vaccinare anti-COVID-19 (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, că România va primit 2,6 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 în luna martie și tot acum va începe vaccinarea populației generale. Acesta precizat că a cerut ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, și președintelui CNCAV, Valeriu Gheorghiță, să înceapă mai devreme a treia etapă de vaccinare, dacă acest lucru e posibil.Teoretic, a treia etapă de vaccinare ar trebui să înceapă pe 15 martie.

Florin Cîțu, despre evoluția campaniei de vaccinare și debutul celei de-a treia etape

„Începem a treia etapă de vaccinare. Vom primi 2,6 milioane de doze în luna martie. Am cerut dlui Gheorghiță și ministrului Sănătății să înceapă, dacă se poate, mai devreme această etapă a treia. Am putea avea 10,4 milioane de oameni vaccinați mai devreme de luna septembrie. Depinde doar de noi să mergem să ne vaccinăm”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Despre faptul că Timișoara a intrat în carantină din cauza numărului mare de infectări, șeful Guvernului a precizat: „Nu s-au respectat regulile și nici nu au fost sancționați cei care nu le-au respectat”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cîțu a spus apoi că a verificat situația din Timiș și a aflat că sunt 20.000 de locuri libere în platforma de vaccinare.

„Am cerut ca în zonele precum Timișoara, carantinate, și unde sunt locuri libere, să se permită vaccinarea celor din etapa a treia. E o nebunie să lași locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze. Dacă persoanele din etapa I și etapa II nu vor să se vaccineze, să lăsăm persoanele din etapa a treia. Cer mai multă atenție”, a mai afirmat premierul.

Urmăriți B1TV.ro și pe