Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, „sfat” pentru PSD: „În loc să dați cu pietre și să spargeți geamurile statului român vulnerabilizându-l, mai bine faceți ceva util pentru România”

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, „sfat” pentru PSD: „În loc să dați cu pietre și să spargeți geamurile statului român vulnerabilizându-l, mai bine faceți ceva util pentru România”
Foto: Inquam Photos / George Călin

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, a criticat virulent PSD, duminică, și susține că PNL „guvernează foarte bine”. El le-a transmis social-democraților să facă „ceva util pentru România”, în loc să dea cu „pietre” și să spargă „geamurile statului român, vulnerabilizându-l”.

„Sfatul” ministrului Florin Cîțu pentru PSD

„În timp ce noi guvernam și avem rezultate gasca lui Dragnea urlă de pe margine ca niste chibiți adevărați. Va dau un sfat. In loc să dați cu pietre și să spargeți geamurile statului român vulnerabilizandu-l mai bine faceți ceva util pentru România. Acum guvernează Partidul National Liberal. Și guvernează foarte bine”, a scris ministrul Florin Cîțu, duminică, pe Facebook.

Conflict politic deschis între PNL și președinte, pe de o parte, și PSD pe de altă parte

Cel mai recent clinci dintre PNL și PSD a avut în centru decizia CCR privind amenzile pe perioada stării de urgență. Mai mult decât atât, însuși președintele Iohannis a intervenit în acest conflict politic, acuzând „PSD și acoliții săi” că „fac tot posibilul ca efortul de reconstrucție să eșeueze”.

„Criza pe care o traversăm pune la încercare rezistența, solidaritate societății noastre și a reprezentanților săi politici. Acum se departajează cei responsabili și curajoși de cei iresponsabili care fac doar promisiuni mincinoase. Sunt, pe de o parte, români care respectă restricțiile, salvând vieți, specialiștii care lucrează neîntrerupt și guvernanții care au luat măsuri corecte. Această parte a societății este cea orientată spre depășirea crizei. Pe de altă parte, îi vedem pe cei pe care îi știm prea bine, oamenii trecutului, care vor să se întoarcă la corupție, proastă guvernrae și ineficiență. Ei, PSD și acoliții săi, fac tot posibilul ca efortul de reconstrucție să eșueze. România a trebuit să ia măsuri drastrice pentru a-i proteja pe oameni și a preveni răspândirea coronaviruslui”, a subliniat președintele Klaus Iohannis.

În replică, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, l-a numit pe președintele Iohannis „doar un alt politician al PNL” și l-a acuzat pe șeful statului că „slăbește democrația”.

„Iohannis trebuia să fie garantul Constituției, dar el atacă încontinuu instituții fundemantale ale statului, precum Parlamentul și Curtea Constituțională. Prin asta, Iohannis slăbește democrația și netezește drumul către un trecut pe care ni-l doream uitat. Iohannis nu este un partener instituțional, este doar un alt politician de la PNL care a preferat un loc cald la Cotroceni, deși în trecutul pe care îl blamează își dorea să fie premierul adus de mână dePSD.Deși românii se confruntă cu aceste probleme în fiecare zi, Iohannis nu vorbește despre un proiect de relansare a economiei. Vorbește doar dePSD. La fiecare ieșire, nu vedem decât o revărsare de ură și o batjocură la adresa românilor care așteaptă soluții pentru ceea ce pun mâine pe masă, pentru locurile lor de muncă, pentru familiile lor, pentru sănătatea lor. Vedem un președinte disperat să apere un guvern incompetent și incapabil să vină cu un proiect care să protejeze veniturile românilor. România se confruntă cu o pandemie și cu o criză economică gravă”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti