Guvernul a adoptat proiectul de buget pe acest an. Florin Cîțu: Din Fondul de rezervă au fost făcute câteva transferuri pentru finanţarea unor proiecte de investiţii (VIDEO)

Guvernul a adoptat proiectul de buget pe acest an. Florin Cîțu: Din Fondul de rezervă au fost făcute câteva transferuri pentru finanţarea unor proiecte de investiţii (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Guvernul Cîțu a adoptat, în ședința de vineri, proiectul bugetului de stat pe acest an. El urmează să ajungă în Parlament. Tot vineri, anterior acestei ședințe, s-a reunit și Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), care a dat aviz favorabil pentru bugetele serviciilor de informații, MApN, MAI, STS și SPP.

Deficitul rămâne acelaşi şi am să citez din legea plafoanelor, din bugetul general consolidat cheltuielile totale sunt de 397.515 milioane de lei şi cheltuielile de personal 109.511 milioane de lei. La bugetul de stat cheltuielile sunt 223.702 milioane lei, iar cheltuielile de personal sunt 55.834,9 milioane lei”, a spus premierul.

Întrebat ce modificări s-au făcut la buget, Cîţu a precizat: „Din Fondul de rezervă au fost făcute câteva transferuri pentru finanţarea unor proiecte de investiţii care erau incluse în anumite anexe. În rest, nu au fost schimbate. Aşa cum am prezentat, bugetul rămâne în parametri iniţiali şi el merge în Parlament pentru dezbatere”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Florin Cîțu: Ministerele au bugete mai mari, dar vreau performanță

Șeful Guvernului a declarat anterior, chiar de mai multe ori, că activitatea miniștrilor va fi evaluată, căci majoritatea au bugete mai mari, deci trebuie să facă performanță.

„Am văzut filmul ăsta și în anii precedenți, că ne batem pentru bani și la jumătatea anului execuția e dezastroasă.

Am văzut discuții în spațiul public, nu știu cât de adevărate, privind voturi în Parlament pentru susținerea bugetului sau demisii. Vorbim la jumătatea anului, la rectificarea bugetului, cu mandatele pe masă. Am fost de acord să mărim bugetul, dar vreau să văd și execuție, performanță, reformă”, a afirmat Cîțu.

Urmăriți B1TV.ro și pe