Guvernul Ponta 3: Şova la Transporturi, Oprea la MAI, Plumb la Muncă şi Szabo la Tineret. Vezi lista completă a miniştrilor propuşi (VIDEO)

Guvernul Ponta 3: Şova la Transporturi, Oprea la MAI, Plumb la Muncă şi Szabo la Tineret. Vezi lista completă a miniştrilor propuşi (VIDEO)

Premierul Victor Ponta a prezentat, luni, lista miniștrilor propuși pentru formarea noului Guvern.

”Alături de cele trei partide care au format USD, pentru susținerea Guvernului s-au pronunțat UDMR, în baza unui acord de colaborare, grupul minorităților naționale și grupul parlamentar al PPDD. Am luat act și respect decizia PNL și PDL, indiferent de decizia de a nu vota Guvernul pe care îl propun, voi fi  în continuare deschis la dialog cu cele două partide. Programul politic al guvernului va rămâne programul adoptat de Parlament în 2012”, a declarat Ponta.

Structura guvernului va fi aproape identică cu cea aprobată de Parlament în decembrie 2012. Va dispărea funcția de vincepremier fără portofoliu”, a precizat premierul.

”România are nevoie de un guvern stabil și de instituții care sa funcționeze cât mai bine. Vreau prin noul guvern să asigur o solidaritate a actului de guvernare extremn de important tinând cont de alegerile din acest an. Vreau ca nimeni să nu mai fie în același timp și la guvernare și la opoziție”, a afirmat Ponta.

”Obiectivele fundamentale sunt obiectivele asumate în 2012: continuarea creșterii economice, dreptate socială, o justiție independentă, un sistem democratic european și o tranziție pașnică și democratică la finalul celui de al doilea mandat al președintelui Traian Băsescu”, a mai spus primul ministru.

Lista miniștrilor propuşi din Cabinetul Ponta 3:

Vicepremieri: Liviu Dragnea (Min. Dezvoltării), Gabriel Oprea (MAI), Daniel Constantin (Min. Agriculturii), Kelemen Hunor (Min. Culturii)

Ministerul Dezvoltării Regionale: Liviu Dragnea

Ministerul Afacerilor Interne: Gabriel Oprea

Ministerul Agriculturii: Daniel Constantin

Ministerul Culturii: Kelemen Hunor

Ministerul Afacerilor Externe: Titus Corlățean

Ministerul Apărării Naționale: Mircea Dușa

Ministerul Justiției: Robert Cazanciuc

Ministerul Mediului: Attila Korodi

Ministerul Economiei: Constantin Niță

Ministerul Sănătății: Nicolae Bănicioiu

Ministerul Educației: Remus Pricorpie

Ministerul Muncii: Rovana Plumb

Ministerul Transporturilor: Dan Șova

Ministerul Finanțelor Publice: Ioana Petrescu

Ministerul Energiei: Răzvan Nicolescu

Ministerul Tineretului și Sportului: Gabriela Szabo

Ministrul delegat pentru Buget: Liviu Voinea

Ministrul delegat pentru Cercetare: Mihnea Costoiu

Ministrul delegat pentru Ape și Păduri: Doina Pană

Ministrul delegat pentru relația cu Parlamentul: Eugen Nicolicea

Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism: Florin Jianu

Ministrul pentru Societatea Informațională: Alexandru Răzvan Cotovelea

Ministrul delegat pentru Dialog Social și Societate Civilă: Aurelia Cristea

Ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni: Bogdan Stanoevici

Lista miniștrilor propuși de Victor Ponta

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:48 - Polonia solicită despăgubiri de război pentru invazia hitleristă în valoare de 1.300 miliarde euro. Berlinul declară subiectul închis din anii ’50, când ambele țări se aflau sub ocupație sovietică
18:23 - Noul ministru al Educației, Ligia Deca, a depus jurământul la Palatul Cotroceni / Klaus Iohannis: Sunt încredințat că proiectul România educată nu doar că va merge mai departe, ci va mergem mai departe cu noi energii (VIDEO)
18:14 - Apa dintr-un container cu suferinzi de COVID de la Sibiu le ajungea dincolo de glezne. A fost scoasă cu gălețile de infirmiere. Întâmplător, ploaia nu a afectat aparatura de care depinde viața pacienților
18:13 - Persoanele care au nume de animale au acces gratuit la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”
18:06 - Generalul Alexandru Grumaz, despre „Submarinul Apocalipsei”, mobilizat de ruși: „Evită radarele, cauzând pagube devastatoare”
17:57 - Târgu Mureș: Șofer prins beat la volan de trei ori în doar șase ore
17:40 - Armata achiziționează sisteme de comandă și control pentru Forțele Terestre Române. Valoarea contractului se ridică la 40 de milioane de euro
17:35 - Prima doză de vaccin împotriva variolei maimuței administrată în România
17:16 - Andrei și Ileana Stana Ionescu, lucruri neștiute despre maestrul Alexandru Arşinel: „Era un om tare gospodar, îi plăcea să migălească lucrurile”
17:11 - Edi Iordănescu, reconfirmat de FRF în funcția de selecționer, pentru preliminariile EURO 2024. Cu el la cârmă, Naționala de fotbal s-a clasat pe ultimul loc în grupele Ligii Națiunilor și a retrogradat