Iohannis a anunțat temele pentru referendum: Interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție și interzicerea OUG-urilor în domeniul infracțiunilor (VIDEO)

Iohannis a anunțat temele pentru referendum: Interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție și interzicerea OUG-urilor în domeniul infracțiunilor (VIDEO)
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a anunțat cele două teme asupra cărora se vor pronunța românii în cadrul refrendumului de pe 26 mai.Prima ține de interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție, iar a doua are legătură cuinterzicerea adoptării de către Guvern a OUG-urilor în domeniul infracțiunilor șipedepselor, corelată cu dreptul altor autorități, pe lângă Avocatul Poporului,de a sesiza CCR cu privire la aceste OUG-uri.

”Am transmis Parlamentului scrisoarea referitoare la cele două probleme de interes național supuse consultării la referendumul din 26 mai. Prima: Interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție. A doua: interzicerea adoptării de guvern a OUG-urilor în domeniul infracțiunilor, pedepselor, corelată cu dreptul altor autorități de a sesiza CCR cu privire la aceste OUG-uri.

Cetățenii trebuie să decidă dacă vor ca persoanelor condamnate pentru fapte de corupție să li se șteargă efectele condamnărilor și dacă vor ca Guvernul să mai adopte OUG-uri în domenii sensibile, precum organizarea sistemului judiciar și legislația penală.

Românii au arătat că nu acceptă corupția și furtul din banii publici. Aceste fapte sunt inacceptabile mai ales când sunt săvârșite de cei aleși de cetățeni să apere interesele și banul public. Da, toleranță zero față de fenomenul corupției prin interzicerea amnisitie și grațierii reprezintă calea cea mai bună și corectă pentru continuare luptei anti-corupției”, a declarat președintele Iohannis.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)