Ludovic Orban: Pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2022 (VIDEO)

Ludovic Orban: Pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2022 (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ludovic Orban, președintele PNL, a anunțat că pensiile vor fi majoratede la data de 1 ianuarie 2022. Totodată, liderul liberalilor a precizat că recalcularea punctului de pensie se va derula într-un ritm cât mai rapid și spune că această procedură urmărește un lucru foarte simplu, „și anume dacă un pensionar are o contribuție similară, să aibă aceeași pensie indiferent de anul în care s-a pensionat”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2022, a anunțat Ludovic Orban

„Există o decizie luată privitoare la pensii. Pensiile vor crește de la data de 1 ianuarie 2022. La baza creșterii punctului de pensie stă formula care a existat în Legea 263, și anume compensarea în proporție de 100% a pierderii puterii de cumpărare ca urmare a inflației și, de asemenea, creșterea puterii de cumpărare prin creșterea punctului de pensie cu 50% din creșterea salariului mediu brut pe economie”, a spus liberalul.

Întrebat dacă în acest an nu va mai fi o altă creștere a punctului de pensie, Ludovic Orban a declarat: „Cu siguranță, punctul de pensie va crește de la 1 ianuarie 2022. De altfel, sistemul acesta de a crește punctul de pensie în iulie, în septembrie a provocat foarte multe anomalii, a provocat foarte multe discrepanțe în ceea ce privește cuantumul pensiei la categorii de pensionari cu o contributivitate similară. Sigur, am discutat și de procedura de recalculare a punctului de pensie, astfel încât să se facă dreptate pentru pensionari, oprocedură care începe și care se va derula într-un ritm cât de alert este posibil. Procedura de recalculare urmărește un lucru foarte simplu, și anume dacă un pensionar are o contribuție similară, să aibă aceeași pensie indiferent de anul în care s-a pensionat”.

Întrebat dacă s-a luat vreo decizie și în ceea ce privește situația pensiilor speciale, președintele PNL a precizat: „În privința pensiilor speciale, știți foarte bine că în planul Guvernului există obiectiv realizarea unui proiect de lege al pensiilor, care va cuprinde, evident, și reglementări privitoare la pensiile speciale, pensiile de serviciu, pensiile ocupaționale”.

„Există un acord între Partidul Național Liberal și USR-PLUS de a susține modificarea legii privind statutul deputaților și senatorilor cu scopul de a abroga prevederile care permit acordarea pensiei speciale pentru parlamentari”, a adăugat Ludovic Orban.

În aceeași serie de declarații, premierul Ludovic Orban a vorbit și despre situația sporurilor și a voucherelor de vacanță, dar și despre prefecți.

Urmăriți B1TV.ro și pe