MAE, prima reacție despre transportul de ARMAMENT RUSESC BLOCAT PE DUNĂRE

MAE, prima reacție despre transportul de ARMAMENT RUSESC BLOCAT PE DUNĂRE

Ministerul Afacerilor Externe a oferit prima reacție, după ce presa din Serbia a reclamat că autoritățile române ar fi confiscat, pe Dunăre, un transport de armament rusesc, ce trebuia să ajungă la Belgrad.

VESTE TRISTĂ! A MURIT FOSTUL PREȘEDINTE! VA FI DOLIU NAȚIONAL! VEZI AICI ULTIMELE IMAGINI (GALERIE FOTO)

„Conform normelor aplicabile, pentru eliberarea unei licențe de tranzit pentru un transport cu produse militare (potrivit legii, licența poate fi emisă numai în favoarea unui operator român) se impune îndeplinirea unor condiții, între care se numără și aceea ca serviciul oferit de operatorul român, în baza licenței de tranzit, să nu servească direct sau indirect unei persoane fizice sau juridice, unei entități sau organism din Federația Rusă sau în scopul utilizării în Federația Rusă (în conformitate cu Decizia 2014/512/PESC a Consiliului UE privind măsuri restrictive având în vedere acțiunile F. Ruse de destabilizare a situației în Ucraina, care este parte a dreptului intern al României).

LACRIMI AMARE ÎN MUZICA POPULARĂ! BIATA IRINA LOGHIN! S-A ÎNTÂMPLAT DUPĂ ACCIDENTUL VASCULAR! IMAGINI GREU DE PRIVIT (GALERIE FOTO)

Aceasta condiție nu a fost îndeplinită in situația in atenție, astfel încât o astfel de licența nu ar fi fost posibil a fi emisă de autoritatea română competentă”, arată comunicatul MAE, potrivit stiripesurse.ro.

APOCALIPTIC! MARIA GHEORGHIU A ANUNȚA DEZASTRU! VA LOVI CURÂND ROMÂNIA! CEA MAI CUTREMURĂTOARE PREVESTIRE A MOMENTULUI…

Instituția a oferit această reacție, după ce în spațiul public au apărut informații conform cărora autoritățile române ar fi blocat un transport de armament rusesc, care ar fi trebuit să ajungă în Serbia, pe Dunăre. Presa sârbă a denunțat incidentul și susține că țara lor urma să primească 30 de tancuri și 30 de blindate din Rusia, în baza unui contract semnat între Belgrad și Moscova. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe