Paleologu: Nu-mi imaginez PDL fără Boc şi Blaga, primul lucru pe care l-aş face ar fi să îi invit în BPN

Paleologu: Nu-mi imaginez PDL fără Boc şi Blaga, primul lucru pe care l-aş face ar fi să îi invit în BPN
Foto: gov.ro

Prezent sâmbătă la Convenția Națională a PDL pentru a-și susține candidatura, Theodor Paleologu a declarat că nu îşi imaginează partidul fără Emil Boc şi Vasile Blaga, adăugând că primul lucru pe care l-ar face dacă ar fi ales preşedinte ar fi să îi invite pe cei doi la BPN şi nu ar face niciun pas fără să-i consulte.

Paleologu a spus că, dacă el ar deveni preşedintele partidului, ar fi „o conducere colegială”.

„N-am partizani de satisfăcut, nici poliţe de plătit. N-aş bate cu pumnul în masă, pentru că nu poţi bate cu pumnul într-o masă în jurul căreia se află Emil Boc, Vasile Blaga, Ioan Oltean, Gheorghe Flutur, Constantin Ostaficiuc. Aş veghea la unitate cu toleranţă, dar şi cu fermitate, pentru că mâna de fier trebuie să poarte mănuşă de catifea”, a adăugat el.

Paleologu a precizat că, în calitate de şef al PDL, nu ar aspira la altă funcţie în stat, ci ar umbla peste tot în ţară ca să mobilizeze „trupele” pentru alegerile din 2012 şi ar încuraja cu prudenţă implementarea la nivel local a sistemului de alegeri interne.

„Eu sunt L-ul din PDL”, a mai precizat Paleologu.

Deputatul PDL a mai spus despre candidatura sa că într-o operă se reţin „sopranele de coloratură”, precizând şi că „lumea s-a cam săturat de politicienii puri”.

„Cred că un om de cultură care este şi om politic poate fi uneori mai convingător. (…) Unele figuri cer palme, altele cer sfaturi. Figura mea se pare că cere sfaturi”, a menţionat Paleologu, el precizând că toată lumea l-a sfătuit să candideze la toate funcţiile

„Dacă voi câştiga peste tot, am de gând să cumulez şi să am patru voturi în BPN”, a adăugat acesta ironic.

Deputatul PDL le-a mulțumit celor care l-au sfătuit să renunţe la candidaturi, pentru că arată că au foarte multă „grijă” pentru el.

De asemenea, Paleologu a declarat că votul în favoarea sa este un „vot util” şi le-a spus delegaţilor la Convenţia Naţională să nu le fie teamă să-şi facă auzită vocea, adresându-se apoi Elenei Băsescu și spunând: „O întreb pe EBA: e adevărat, nu se supără nimeni?”.

Deputatul PDL a declarat că „votul Paleologu” este un „vot util” pentru cei care vor un partid adevărat de dreapta, pentru cei care îi împărtăşesc analiza privind electoratul care trebuie convins, pentru cei care vor o schimbare, care vor mai mult pentru cultură, educaţie, cercetare, inovare, pentru cei din PDL care vin din orizonturi diferite ale dreptei, pentru cei tineri, pentru femei, pentru pensionarii care au încă destulă energie.

Theodor Paleologu și-a prezentat, sâmbătă, la Congresul Naţional al PDL, moțiunea „Privind spre viitor”, cu care candidează la șefia formaţiunii democrat-liberale.

Ultima oră
18:35 - Doar 8.103 persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză, în ultima zi. Datele complete
18:09 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
17:41 - Sorin Grindeanu: Eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti, pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare. Dacă am renunța la taxă, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR
17:14 - Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat
16:48 - Sorin Grindeanu: În România nu avem cotă unică, asta e o prostie / S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal
16:26 - Tânără cu dizabilităţi dintr-un centru din Vâlcea, cu fractură la un picior netratată de jumătate de an şi cu malnutriţie severă / Parchetul a deschis dosar penal
15:47 - Sorin Grindeanu: Judeţele Brăila şi Galaţi au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, prin dezvoltarea infrastructurii de transport. Podul trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor
15:22 - Austria are câini noi de pază
15:10 - Dragoș Săvulescu a devenit tătic cu ajutorul unei mame surogat. Mesajul consoartei fostului acționar
14:35 - Adrian Negrescu: Coșul de cumpărături de Crăciun, mai scump cu până la 40% fața de anul trecut. Vom mâncă mai puțin, la calitate mai slabă. Scumpirile vor continua (VIDEO)