Sorin Cîmpeanu: Pierderile în Educație, incomensurabile / Despre relația cu Voiculescu: Mă tem ca acea fâșie îngustă între dreptul la sănătate și dreptul la educație să nu se transforme într-o falie (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Pierderile în Educație, incomensurabile / Despre relația cu Voiculescu: Mă tem ca acea fâșie îngustă între dreptul la sănătate și dreptul la educație să nu se transforme într-o falie (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sorin Cîmpeanu (PNL), ministrul Educației, a declarat duminică seară, pentru B1 TV, că e în „relații bune de dialog, bazate pe argumente” cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu (USR-PLUS). Pe de altă parte, Cîmpeanu a dat de înțeles, cu un exemplu, că anumite recomandări venite de la Ministerul Sănătății nu prea au logică.

Într-o intervenție în emisiunea ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV, Sorin Cîmpeanu a mai susținut că pierderile în Educație generate de pandemie sunt „incomensurabile”, iar primii care vor plăti, dacă nu sunt luate măsuri, sunt copiii, apoi societatea în ansamblu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sorin Cîmpeanu, despre relația cu Vlad Voiculescu și pierderile generate în Învățământ din cauza pandemiei

„Sunt relații bune de dialog, bazate pe argumente, numai că eu în repetate rânduri am spus că mă tem ca acea fâșie îngustă între dreptul la sănătate și dreptul la educație să nu se transforme într-o falie.

În momentul în care apărăm intersele educației, susținem la Ministerul Educației nevoia de prezență fizică în școli a elevilor din clasele terminale și Ministerul Sănătății ne spune că în aceeași școală, pe același palier, în clase identice ca suprafață, în același interval orar, elevii claselor a patra pot veni cu efective întregi – 30 – 32, iar cei de clasa a opta, care au de susținut și Evaluarea Națională, trebuie să vină în efective înjumătățite, repet, aceeași suprafață a clasei, aceeași configurație, același interval orar, aceeași școală, același palier atunci…

Noi nu putem renunța la interesele educației. Educația nu te îmbolnăvește, ci te ajută să te protejezi, învățându-te să respecți regulile.

Pierderile în Educație sunt incomensurabile. Mai întâi vor plăti elevii, apoi noi, întreaga societate dacă nu acordăm prioritatea cuvenită școlii”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, în emisiunea ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)