Toate scandalurile în care a fost implicată Clotilde Armand, de când este primar al Sectorului 1

Toate scandalurile în care a fost implicată Clotilde Armand, de când este primar al Sectorului 1
Sursa Foto: Inquam Photos

Clotilde Armand este unul dintre cele mai vizibile personaje politice din România, din anul 2016, când a apărut alături de Nicușor Dan, fondatorul USB (Uniunea Salvați Bucureștiul), devenită mai apoi USR (Uniunea Salvați România). Politicianul originar din Franța s-a remarcat prin mesaje mobilizatoare pentru electoratul partidului, format din foarte mulți tineri, dar și prin diverse scandaluri.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 – cel mai bogat din București, este unul dintre cei mai controversați politicieni ai momentului. Primele informații cu caracter conflictual au apărut încă din anul 2016.

Scandalurile în care a fost implicată Clotilde Armand

Soțul lui Clotilde Armand, exclus din USR (2016)

În decembrie 2016, USR a hotărât excluderea din partid a lui Sergiu Moroianu, pentru prejudicii grave de imagine la adresa formațiunii. Biroul Național a hotărât faptul că soțul lui Clotilde Armand a făcut afirmații false cu privire la sumele cheltuite în timpul campaniei.

Clotilde Armand a sărit în apărarea lui Moroianu, menționând faptul că „decizia este greșită la nivel de resurse umane și de management”, iar soțul ei nu a apucat să ofere o replică. În ciuda deciziei, Armand a continuat să activeze în partid.

Acuzațiile de fraudă ale alegerilor locale (2020)

Unul dintre cele mai mari scandaluri din istoria alegerilor din România s-a petrecut în septembrie 2020, când Clotilde Armand l-a acuzat pe contracandidatul său, Daniel Tudorache și PSD că au avut încercat să fraudeze procesul electoral.

Din momentul în care la numărătoare Clotilde Armand a început să treacă în avantaj, nu a mai insistat cu aceste acuzații. Mai mult, la propunerea lui Daniel Tudorache, a refuzat renumărarea voturilor.

În spațiul public a circulat și un video cu imagini surprinse de pe camerele de supraveghere, cu mai mulți membri USR care mutau sacii cu buletine de vot. Tânăra formațiune politică și în special Clotilde Armand, au fost acuzați de fraudă. Potrivit Recorder, în imaginile de pe cameră era procurorul Nicolae Sprîncu, cel care a intrat în încăpere împreună cu președintele Biroului Electoral al S1, supravegheațide mai mulți reprezentanți ai USR stric pentru a ridicat un sac ce conținea lista cu semnăturile votanților, înmânat președintelui secției de votare. Apoi, semnăturile au fost numărate din nou.

Consilierul personal care a fost condamnat la 15 ani de închisoare (2020)

Un consilier extrem de controversat a fost anunțat la Primăria Sectorului 1, de către Clotilde Armand, la finalul anului 2020. Este vorba despre Daniel Doboș, președinte al USR Turda, care a făcut 15 ani de închisoare în Germania, după ce a ucis mai multe persoane. De asemenea, Doboș ar fi favorit să devină noul șef al Poliției Locale Sector 1.

Problema gunoaielor din Sectorul 1 (2020-2021)

Săptămâni întregi, Sectorul 1 a fost îngropat de gunoaie, la finalul anului 2020. Operatorul de salubritate nu a mai ridicat gunoiul de pe domeniul public pentru că Primăria a avut facturi restante. În februarie 2021, Romprest a anunțat din nou faptul că va refuza să ridice gunoaiele fără facturi plătite. În replică, Armand a precizat că „mai există și alte firme de salubrizare”.

Reducerea fondurilor în sănătate (2021)

Clotilde Armand a intrat din nou în scandal cu fostul primar, Gabriela Firea. Fostul primar general l-a acuzat pe primarul Sectorului 1 că nu vrea să plătească facturile la utilități. Printre măsurile contestate de senatorul PSD, dezbătute între timp intens în spațiul public, se numără și reducerea fondurilor pentru finanțarea a 4 spitale din Capitală:Este vorba de Spitalul Clinic de Urgență București – Floreasca, Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București.

Urmăriți B1TV.ro și pe