Victor Ponta: Gândirea lui Ludovic Orban e până pe 6 decembrie, la alegerile parlamentare, apoi potopul / Pariul fostului premier (VIDEO)

Victor Ponta: Gândirea lui Ludovic Orban e până pe 6 decembrie, la alegerile parlamentare, apoi potopul / Pariul fostului premier (VIDEO)
Captură Video - Victor Ponta / Facebook

Victor Ponta a declarat, joi, că dacă ar fi fost premier nu ar fi organizat alegerile locale în septembrie, ci s-ar fi îngrijit de deschiderea școlilor și pregătirea spitalelor pentru al doilea val de coronavirus. Acesta a mai precizat că alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie, indiferent cât de gravă va deveni situația sanitară până atunci, pur și simplu pentru că așa vrea președintele Klaus Iohannis, iar Ludovic Orban, liderul PNL, și Marcel Ciolacu, liderul PSD, nu se opun.

Victor Ponta îi acuză pe liberali că s-au preocupat de alegeri și au ignorat epidemia de coronavirus

Ponta a mai remarcat faptul că liberalii aflați la guvernare au ignorat mai multe aspecte ce țin de răspunsul la epidemia de coronavirus, fiind prea ocupați cu campania electorală.

Victor Ponta l-a acuzat apoi pe premierul Ludovic Orban că nu se gândește la ce o să se întâmple și după data parlamentarelor și a subliniat că, dacă tot scrutinul va avea loc, românii vor avea ocazia să-i sancționeze pe liberali, aflați la guvernare, pentru modul în care au înțeles să gestioneze criza sanitară.

Declarațiile au fost făcute în cadrul conferinței de presă în care Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu au anunțat fuziunea Pro România – ALDE. Noul partid se va numi Pro România Social-Liberal.

Victor Ponta: Gândirea lui Ludovic Orban e până pe 6 decembrie, la alegerile parlamentare, apoi potopul

Victor Ponta: Românii trebuie să știe că pe 6 decembrie e ultima șansă în următorii patru ani să schimbe ceva

„Alegerile sigur vor fi pe 6 decembrie, că așa a zis domnul președinte Iohannis și pentru că, așa cum s-a întâmplat și la locale, forța parlamentară a Pro România – ALDE, nu ne permite să schimbăm acest lucru. Nu uitați că data alegerilor locale a fost stabilită printr-o lege a PSD. I-am întrebat de ce se grăbesc, că începe școala și vine sezonul rece. Vor să fie și ei considerați vinovați? PNL și-a făcut calculele că vor câștiga alegerile. PSD și-a făcut calculele că le va pierde?

Noi ne pregătim 100% pentru data de 6 decembrie. Cred că și dacă, Doamne ferește!, jumătate din populația României va avea COVID, președintele nu va schimba data alegerilor și, implicit, Orban și Ciolacu nu vor schimba această dată.

Eu dacă aș fi fost premier în septembrie, nu aș fi organizat alegerile, ci m-aș fi ocupat de deschiderea școlii și de pregătirea spitalelor pentru acest al doilea val de care știa toată lumea.

Ultima dată când s-a actualizat lista cu zona galbenă a țărilor a fost înainte să înceapă campania, pe 25 august. Apoi, vreme de șase săptămâni nu s-a mai actualizat nimic, deși se actualiza săptămânal până atunci. A trecut campania și alegerile, s-a actualizat lista.

Fac pariu că în noiembrie iar nu se mai actualizează lista, iar scade numărul de teste, dar există ziua de 7 decembrie, iar noi le vom spune oamenilor că trebuie să trăim și după 7 decembrie.

Gândirea lui Orban e până pe 6 decembrie apoi potopul. Dar dacă după 7 intrăm în lockdown și închidem țara fericiți că s-a votat pe 6, următorul vot mai e peste patru ani. De asta cred că pe 6 decembrie oamenii trebuie să știe că e ultima șansă în următorii patru ani să schimbe ceva”, a declarat Victor Ponta.