Vlad Voiculescu: Până în 2024, vom avea fundaţiile celor trei spitale regionale și nu numai / E o ruşine Spitalul Judeţean din Cluj, la Braşov e criminal ce se întâmplă (VIDEO)

Vlad Voiculescu: Până în 2024, vom avea fundaţiile celor trei spitale regionale și nu numai / E o ruşine Spitalul Judeţean din Cluj, la Braşov e criminal ce se întâmplă (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vlad Voiculescu vine cu promisiuni. La fel ca predecesorii săi, se laudă că va construi spitale. Ministrul Sănătații a declarat că, până în 2024, vom avea fundaţiile pentru spitalele regionale de la Craiova, Iaşi şi Cluj. Totodată, el a precizat că trebuie construite unități medicale şi în București, dar și în alte orașe, informează B1 TV.

Voiculescu: Până în anul 2024, vom avea fundaţiile celor trei spitale regionaleşi nu doar atât

„Până în 2024, vom avea fundaţiile – pot să promit – cele trei spitale regionale, şi nu numai fundaţiile. La Craiova, la Iaşi şi la Cluj şi, pe lângă asta, trebuie să începem spitale în Bucureşti, trebuie să începem spitale la Timişoara, la Braşov, la Sibiu”, a declarat Vlad Voiculescu, pentru Prima TV.

Voiculescu a recunoscut realitatea din sistemul sanitar românesc, pe care, de altfel, l-a mai păstorit și în 2016. Infrastructura este la pământ, în acest moment, iar supraviețuirea în spitale este mai mult o chestiune de noroc pentru pacienți.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Sunt locuri în care infrastructura spitalicească este pur şi simplu o ruşine. Dacă vă uitaţi la un oraş precum Clujul, e o ruşine Spitalul Judeţean de acolo, Braşov – e criminal ce se întâmplă acolo”, a afirmat ministrul Sănătății.

Vlad Voiculescu a precizat că, în anul 2016, a lucrat, împreună cu echipa sa, la semnarea acordurilor cu Banca Europeană de Investiţii pentru atragerea de fonduri în vederea pregătirii studiilor de fezabilitate. Dar cam atat…

„În momentul acesta avem studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale: Iaşi, Cluj şi Craiova. E un lucru care ar fi trebuit, conform contactului, să se întâmple până la sfârşitul anului 2017. Din păcate, ceea ce trebuia să se întâmple într-un an s-a întâmplat în patru ani.

Ministrul Tătaru a pornit, la sfârşitul anului 2019, o licitaţie pentru proiectul tehnic. Din păcate, nu a fost finalizată şi asta este ceea ce trebuie să fac eu acum şi grăbesc lucrurile astea împreună cu echipa mea”, a mai declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:59 - Rusia: Atacuri în Daghestan. Şase poliţişti şi un preot au fost ucişi (VIDEO)
23:46 - Patru oameni au mai rămas în cursa pentru șefia USR. Cristian Seidler vrea un tandem – el, la conducerea partidului, Elena Lasconi – candidata USR la prezidențiale (VIDEO)
23:14 - IPS Teodosie, sfaturi în căsnicie: Recomandarea pentru femeile care nu vor să aibă relaţii cu soţii lor
22:52 - Botoșani: Accident de muncă o fabrică de lactate. Patru bărbaţi au căzut într-un bazin de decantare / UPDATE: Toți cei patru au murit. Printre ei e și directorul fabricii
22:33 - De ce-și găsesc fetele tot mai greu iubiți? Jorge: „Băieții zici că s-au ascuns în gaură de șarpe. Sau dacă sunt, n-ai ce să faci cu ei, că nu sunt destul de maturi. Băi băieți, hai să ne revenim un pic!”
21:59 - „A murit ca un câine”. Văduva victimei lui Mario Iorgulescu e disperată, după ce a aflat că pedeapsa acestuia cu închisoarea a fost anulată: „Nu mai rezist, nu mai suport”
21:26 - Connect-R, dezvăluiri emoționante despre părinții săi: Mama vinde și acum ziare la tarabă. Tata este un copil și așa a rămas toată viața
21:05 - Irina Columbeanu are planuri mari. În ce țară din Europa își dorește să studieze: „Vreau să merg la o școală de medicină. Sunt foarte pasionată de acest subiect”
20:41 - Ca-n filmele de comedie: Cum s-a ales un hoț beat cu încă două acuzații, pe lângă cea de furt calificat
20:22 - Nouă metodă de înșelăciune – „coletul”. Recomandările polițiștilor