Bute l-a făcut KO pe Magee în repriza 10! "Upercutul n-a venit întâmplător". VIDEO exclusiv din timpul meciului

Bute l-a făcut KO pe Magee în repriza 10! "Upercutul n-a venit întâmplător". VIDEO exclusiv din timpul meciului
Foto: B1 TV

Lucian Bute l-a învins pe Brian Magee cu un upercut la figură, în repriza 10 din 12, la finalul unei gale de excepţie, plină de KO-uri şi momente tensionante. Lucian Bute nu şi-a dezamăgit fanii nici de această dată şi a bifat în palmaresul său impecabil victoria cu numărul 28, din tot atâtea disputate, păstrându-şi astfel centura de campion mondial în versiunea IBF. Meciul a fost transmis în direct şi în exclusivitate de B1 TV. Reluarea va fi difuzată duminică, la ora 21:00.

„L-am studiat foarte mult pe Magee cu antrenorul meu. Nu întâmplator a venit acest upercut”, a declarat Lucian Bute, exclusiv pentru B1 TV, la câteva minute după finalul meciului.

„După mai multe reprize, mi-am lăsat mâinile să curgă. Upercutul a venit singur”, a completat campionul român.

Bute îl face KO pe Magee

Gala de la Montreal va fi difuzată în reluare de B1 TV de la ora 21:00.

Bute a recunoscut că Magee a fost un adversar rezistent, dar că a reuşit să preia controlul spre finalul primei jumătăţi a meciului, după lovitura aplicată lui Magee la ficat.

„Este o onoare pentru mine”

Lucian Bute a ţinut să mulţumească B1 TV pentru transmiterea acestui eveniment, postul de televiziune având drepturi exclusive pentru România asupra Galei de la Montreal.

„Mă simt foarte bine, sunt fericit de performanţa pe care am făcut-o şi pentru spectacolul pe care vi l-am oferit. Vreau să mulţumesc B1 TV pentru transmisia acestui eveniment. E o onoare pentru mine că am reuşit să fac o Românie să se trezească bucuroasă”, a mai precizat Bute.

La vară, meci în România

În intervenţia telefonică de duminică dimineaţă, Lucian bute a vorbit şi despre planurile pe termen scurt. Multiplul campion s-a arătat optimist în privinţa organizării unui meci în România chiar în această vară. Cu toate acestea, Bute susţine că este pre curând să se vorbească despre un meci cu danezul Mikkel Kessler.

„Sperăm şi vrem să organizăm un meci în România. Deja am avut promisiunea, sper ca pe viitor, iunie-iulie, să vin în România sa boxez. E prea repede să vorbim despre un meci cu Kessler în vară, poate în toamnă, în septembrie”, a spus Bute.

Intrare spectaculoasă în ring

Cei doi şi-au făcut apariţia în arena „Bell Center” din Montreal la ora 5:20. Brian Magee a fost primul care a intrat în ring, pe melodia „Whisky in the jar” a celor de la Metallica.

La scurt timp, şi-a făcut apariţia campionul român Lucian Bute. Pe un mix sonor captivant şi un joc de lumini impresionant, pugilistul român a fost introdus exact aşa cum se cuvine: ca un mare campion venit să îşi apere centura din nou.

Aşa cum şi-a obişnuit deja fanii, Lucian Bute a intrat în ring pe melodia „Where the streets have no name”, a celor de la U2, în mod ironic o trupă irlandeză.

Partidă tensionată, dominată de Bute

Meciul propriu-zis, programat să aibă maximum 12 runde, a început la ora 5:34, ora României.

Lucian Bute a dominat fără îndoială întreaga partidă din finalul Galei de la Montreal, însă meciul nu a fost lipsit de momente tensionate. Bute a pierdut a cincea rundă în faţa nord-irlandezului, după ce a doua repriză s-a încheiat la egalitate.

După jumătatea meciului, Bute a continuat să conducă lupta, atât în ring, cât şi la scor. În rundele 6 şi 7, campionul român şi-a trântit de trei ori adversarul la podea, prima dată acesta alunecând chiar la picioarele sale, în aplauzele celor peste 21.000 de spectatori prezenţi în arena „Bell Center” din Montreal.

Magee alunecă la picioarele lui Bute

Din acel moment, Bute a reuşit să reia controlul, reuşind să-şi destabilizeze adversarul printr-o tactică impresionantă. În runda numărul 10, când scorul era de 89-81 în favoarea pugilistului român, Lucian Bute i-a aplicat lovitura de graţie lui Brian Magee, reuşind astfel să-şi păstreze centura de campion, pentru a şaptea oară.

Iată cele mai importante momente ale partidei:

Runda 1:

– după primele secunde ale partidei, din rândul celor peste 21.000 de spectatori s-a putut auzi clar scandarea numelui lui Bute

– prima rundă a fost una fără momente riscante. Cei doi boxeri au abordat o tactică defensivă, însă Bute nu s-a ferit să atace de câteva ori, încercând, ca de obicie, să „fure” finalul rundei

Runda 2:

– atmosfera continuă să fie tensionată în debutul celei de-a doua reprize. După primele momente de tatonări, Bute a încercat un atac asupra lui Magee

– tatonarea a continuat în tot restul rundei cu numărul doi, care se încheie la egalitate

Runda 3:

– Bute reuşeşte o lovitură la corp, urmată la scurt timp de o lovitură de dreapta

– Magee contrabalansează la jumătatea rundei

– o lovitură puternică a lui Lucian ridică publicul, iar repriza este câştigată de român

Runda 4:

– repriza începe mai în forţă, cu croşeu puternic de dreapta al lui Lucian, după câteva secunde

– Bute reuşeşte o directă de stânga în a doua jumătate a rundei

– lovitură reuşită pe contra a lui Lucian, spre finalul reprizei, pe care reuşeşte să o câştige

Runda 5:

– lovitură puternică încasată de Lucian

– Magee alunecă la picioarele lui Bute, în aplauzele publicului

– Lucian nu pare să caute victoria prin Knock-Out, iar repriza se încheie în favoarea lui Magee

Runda 6:

– jumătatea meciului îi găseşte pe cei doi adversari departe unul de celălalt

– la jumătatea repreizei, însă, Magee este trântit la podea şi numărat

– în ultimele secunde, nord-irlandezul este asaltat de campionul român

Runda 7:

– repriza începe din nou cu tatonări

– Lucian boxează de la distanţă, în a doua jumătate a rundei prinde un upercut la bărbie

– în ultimele secunde, Magee e trântit de două ori la podea şi numărat

Runda 8:

– Lucian continuă să domine partida

– spre final pare că se apropie de lovitura finală, însă momentul este amânat

Runda 9:

– Magee încearcă o revenire, Bute reuşeşte să se apere

– Bute dă semne de slăbire, irlandezul profită de moment

– repriza se încheie în favoarea românului

Runda 10:

– Bute conduce cu 8 puncte în faţa lui Magee

– Bute se dezlănţuie, Magee este din nou prins pe picior greşit

– Lucian aplică un upercut la figură, Magee cade în genunchi, campionul român obţine o nouă victorie!

 
Bute îşi păstrează centura!

A şaptea luptă pentru centură

Lucian Bute a luptat sâmbătă noapte pentru a-şi păstra a şaptea oară centura de campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF. “Mister KO” a obţinut acest titlu în anul 2007 şi susţinea încă dinaintea meciului că nu se așteaptă la o partidă ușoară, dar că se simte pregătit și promite că îi va face pe români din nou fericiți.

În vârstă de 31 de ani, Lucian Bute a devenit boxer profesionist în anul 2003, când a semnat un contract cu clubul canadian Interbox. Campionul român are în palmares 27 de victorii din 27 de meciuri disputate, la care se adaugă cel din această seară. 23 dintre acestea au fost câştigate prin Knock-Out.

Lucian Bute a câştigat titlul de campion mondial în versiunea IBF pe 19 octombrie 2007, când l-a învins pe columbianul Alejandro Berrio. El a devenit, astfel, al treilea român care a câștigat un titlu mondial la profesioniști, după Leonard Doroftei şi Mihai Leu.

Adversarul lui Lucian Bute din Arena „Bell Center”, nord-irlandezul Brian Magee, în vârstă de 35 de ani, a disputat 38 de partide în cariera sa profesionistă, reuşind să câştige 34. Dintre acestea, 24 au fost obţinute prin KO. Pe lângă cea din seara aceasta, Brian Magee a mai suferit alte trei înfrângeri, iar o partidă a terminat-o la egalitate.

Vezi AICI toate rezultatele Galei de la Montreal

Duminică seara, B1 TV va transmite în reluare întreaga Gală de la Montreal, de la ora 21:00, începând cu meciurile pugiliștilor români Lucian Bute și Viorel Simion.

Bute, învingător la Montreal

Urmăriți B1TV.ro și pe