UPDATE// CJSU Constanța a prelungit carantina în municipiu cu încă 14 zile. INSP a avizat măsura menținerii restricțiilor

UPDATE// CJSU Constanța a prelungit carantina în municipiu cu încă 14 zile. INSP a avizat măsura menținerii restricțiilor
Sursa foto: Pixabay

INSP a avizat analiza de risc realizată de DSP pentru prelungirea carantinei în municipiulConstanța cu încă 14 zile. O decizie finală va fi luată vineri dimineață, cândva fi convocat CJSU pentru aprobarea menținerii restricțiilor.

UPDATE: 4 decembrie, ora 11:30// Prelungirea carantinei pentru încă 14 zile a fost adoptată, vineri, pentrumunicipiul Constanţa.Măsura a fost avizată de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Aceasta intrăîn vigoare vineri, la ora 20.00, imediat ce vechea hotărâre expiră.

Criza sanitarăs-a agravat pe perioada carantinei în Constanța

Municipiul Constanța a intrat în carantină pe 20 noiembrie, când numărul cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19 a crescut. Atunci,rata de incidență a cazurilor de îmbolnăvire cumulate în ultimele 14 zile era de 9,11 la mia de locuitori, iar pe județ era de 5,97 la mia de locuitori.

După 14 zile de carantinare, timp în care autoritățile s-au așteptat la o scădere, indicele a ajuns la 10,54 la mia de locuitori, iar pe județ este 7,15 la mia de locuitori.

Pe lângă municipiul Constanța, în carantină mai sunt și alte orașe și comune, totalul localităților carantinate fiind de 18.

Controlale vor fi intensificate la nivelul județului Constanța, odată cu prelungirea carantinei

Constanța este județul cu cea mai mare rată de infectare din țară 7,15 la 1000 de locuitori.Prefectul Constanţei, Silviu Coşa, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că intenționează să înăsprescă controalele la nivelul județului și să suplimentezeforţele de ordine.

“Intenţionăm ca odată cu prelungirea carantinei în municipiul Constanţa să intensificăm şi măsurile care vor fi luate din punctul de vedere al controalelor, al filtrelor şi al legitimării oamenilor pe care îi găsim pe stradă. Din punctul meu de vedere este o pierdere pentru că mare parte a oamenilor la interval foarte scurt de timp s-au obişnuit să respecte aceste reguli pe care nimeni nu le iubeşte şi nimeni nu şi le doreşte, dar din păcate din cauza unei foarte mici părţi a populaţiei va trebui să producem anumite inconveniente tuturor pentru că un filtru pus la ieşirea din Constanţa spre Valu lui Traian îi va întârzia pe toţi, nu doar pe cei care nu respectă regulile sau care nu au ce să caute acolo sau care nu şi-au completat declaraţia corect. Îmi pare rău pentru acest inconvenient, dar ele se vor produce pentru că aparent ne dorim neapărat să avem filtre care să ne blocheze circulaţia astfel încât trebuie să înţelegem că trebuie să respectăm nişte măsuri”, a spus Silviu Coșa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti